23
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

Baş şüpheli belediye

Mahmutlar Beldesi’nde yaşanan hayvan ölümlerine sitriknin adlı maddenin yol açtığı ortaya çıktı. Sitriknin zehrinin Sağlık Bakanlığı tarafından yalnızca resmi kurumlara verildiğini söyleyen veteriner Osman İncekara, "Şu şartlarda belediye yaptı görünüyor" dedi.

Geçtiğimiz Cuma günü Mahmutlar Beldesi’nde sokak hayvanları zehirlenerek öldürülmüştü. Hayvan severler kedi ve köpeklerin ölümünden belediyeyi sorumlu tutarken, Mahmutlar Belediyesi zehirleme olayının belediye tarafından yapılmadığı ve hayvanların tarım ilacından ölmüş olabileceği şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Zehirlenen köpekleri tedavi eden ve birkaç köpeğin yaşamasını sağlayan Antalya Veteriner Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Osman İncekara, köpeklerin ölüm nedenini belirlemek için ölen hayvanlardan aldığı iç organları Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı Konya Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ne gönderdi. Toksikoloji laboratuvarında yapılan inceleme sonucu Doç. Dr. Ferhan Nizamlıoğlu, laboratuvar uzmanı Dr. İffet Dinç ve Laboratuvar Müdürü Dr. Adnan Öztürk’ün imzasının yer aldığı raporda, köpeklerin ölüm nedeninin sitriknin olduğu belirtildi.

Konuyla ilgili bir basın açıklaması yapan veteriner İncekara, "Belediye başkanının iddia ettiği gibi hayvanların tarım ilacından değil, güçlü bir zehir olan ve özellikle köpeklerin itlafında kullanılan sitriknin zehrinden öldüğü anlaşıldı"dedi.

Sitriknin zehrinin Sağlık Bakanlığı tarafından yalnızca resmi kurumlara verildiğini ve verilen zehrin kaç gram olduğunu satın alan ve satanın Sağlık Bakanlığı’na bildirmesinin zorunlu tutulduğunu dile getiren Osman İncekara, "Bu güçlü zehir yeşil reçeteye tabi tutulsa da, bunu bir belediye bir başka belediyeden de temin edebiliyor. Ben Mahmutlar’da yalnızca kendim 14 tane köpek ölüsü gördüm. Benim dışımda burada yaşayan yabancılar da 7 tane görmüş. Hayvan haklarının kabul edildiği ve AB’ye gireceğimiz şu günlerde hayvan itlafı hiç hoş değil. Bu tip olayları yapanları kınıyorum" diye konuştu.

Zehirleme olayının resmi kurumlar tarafından gerçekleştirme ihtimalinin yüksek olduğunu söyleyen İncekara, "Şu şartlarda belediye yaptı görünüyor. Hukuk yönünden değerlendirilecektir. Rapor gelmeden önce şüphelerimiz vardı, ancak kesin olarak konuşamıyorduk. Otopsi raporunda sitriknin çıkması tamamen belediye çalışanları ya da belediye yönetimi tarafından yapıldığı yönündeki şüphelerimi artırıyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2005 Salı 16:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?