20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Boş derste okullarını güzelleştiriyorlar

Antalya'nın Alanya ilçesinde okulun parmaklıklarını boyayan ilköğretim okulu öğrencileri, boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

Alanya'da Yaklaşık 520 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü Atatürk İlköğretim Okulu'nda gönüllü öğrencilerin yer aldığı ekip, okulun duvarlarını resimlerle süslüyor.

Boş derslerinde okul kıyafetleri ve eşofmanlarıyla boya kutularının başına geçen öğrenciler, fırçalarla okulun duvarlarını ve parmaklıkları farklı renklere boyuyorlar. Yüzleri ve kolları boyalı olan öğrenciler, yaptıkları çalışmadan mutlu olduklarını söylüyorlar.

Gönüllü öğrencilerin katıldığı bir çalışmayla okulun duvarlarını ve parmaklıkları boyadıklarını belirten Resim öğretmeni Emine Özdoğan Elmalı, "Gönüllü öğrencileri çağırdık, bir liste oluşturduk. Sırayla bu çalışmayı yapıyorlar. Okul idaresinin bilgisi dahilinde yapılan ve öğretmenlerinde onayladığı bir çalışma. Öğrencilerin okulu daha çok benimsemesi ve sahip çıkması adına böyle bir çalışma yaptık. Bunda da başarılı olduk. Öğrenciler, yaptıkları resimlere ve okula daha fazla sahip çıkıyorlar" dedi.

 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 16:12:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?