23
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

Çalıntı ciple denize uçtular: 1 ölü, 1 yaralı

Alanya'da çalıntı olduğu belirlenen araçla denize uçan 2 kişiden biri öldü, diğeri ise ağır yaralandı.

Kaza, D-400 Karayolu Dinek mevkiinde sabah saat 06.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 07 NZ 345 plakalı Suzuki marka cip, bilinmeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu virajı alamayarak yaklaşık 15 metreden denize uçtu.

Kazada araçta bulunan Kırgızistan uyruklu Rüstem Ruslav (28) hayatını kaybederken, kayaların üzerine fırlayan Kazakistan uyruklu Müslüm Teyembulov ağır yaralandı. Uçurumun dibinden polis ve vatandaşların yardımıyla çıkartılan Müslüm Teyembulov, Özel Hayat Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Teyembulov’un durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Araç denizin içine gömülürken, Konaklı Beldesi’nde turistik eşya satan bir işyerinde tezgahtar olarak çalıştığı öğrenilen Kırgızistan uyruklu Rüstem Ruslav’ın cesedi aracın bulunduğu yerin 5 metre uzağında deniz üstünde sürüklenmeye başladı. Mevlüt Yücesen adlı balıkçının yardımıyla denizden çıkartılan ceset, cenaze aracıyla Alanya Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Araç ise, çelik halatla vince bağlanarak çıkartıldı.

Bu arada, olay yerinin bir anda kalabalıklaşması nedeniyle D-400 Karayolu bir süre trafiğe kapandı. Polis vatandaşları uzaklaştırmak ve yolu açmak için büyük gayret sarf etti.
Polisin araç içerisinde yaptığı araştırmada, aracın boşta ve kontak anahtarının bulunmadığı belirlendi.

Aracın Alanya’ya 30 kilometre uzaklıkta bulunan Konaklı Beldesi’ndeki Tevfik Acar’a ait Fairway isimli Rent A Car firmasına ait olduğu tespit edildi. Polis olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 14:05:32
Güncelleme :13 Haziran 2005 Pazartesi 15:39:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?