22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALANYA - ANTALYA

Çardak iş yerlerine esnaf tepkisi

Alanya Belediye Meclisi tarafından alınan bir kararla Kale içinde bulunan iş yerlerine çardak gibi dükkan yapmaları istendi. Çardak yapmayan iş yerleri bugün zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.


Antalya'nın Alanya İlçesinde, Kale ve civarında turistik eşya satan birçok iş yeri mühürlendi. Belediye zabıta ekipleri esnafı denetleyerek bir süre önce belediye meclisinin aldığı iş yeri yapma kararına uymayan yerleri mühürledi. 4 tahtadan oluşan ve çardaktan farkı olmayan iş yeri zorunluluğu esnafın tepkisine yol açtı. "Böyle dükkan olmaz" diyen hediyelik ve turistik eşya satıcıları, "Bu olsa olsa çardak olur. Bu nasıl karar anlamış değiliz" dediler.


İş yeri mühürlenen Mustafa Akay, iş yerinin 16 yıldır burada olduğunu belirterek "Üç belediye başkanı gördüm ama ilk kez bu dönemde 20 kez iş yerim mühürlendi. Her şeyim tamam ancak anlamış değilim. Bize belediyeden kriter diyorlar. Bu nasıl kriter böyle? Sanki Avrupa Kriterleri" diye konuştu.


Hediyelik eşya satan bir başka esnaf ise 4 tahtadan oluşan dükkana akıl sır erdiremediklerini ifade ederek, "Belediye çardağa ruhsat istiyor. Böyle iş yeri olmaz" ifadelerini kullandı.


Denetimlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Belediye Zabıta Müdürü Ali Yenialp ise, "Kale bölgesinde bazı vatandaşlar evleri ya da bahçelerini iş yeri haline dönüştürüyor. Buna engel olmak için Anıtlar Yüksek Kurulu 2 yıl önce Alanya Kalesi Islah Projesi'ni başlatmıştı. Bu kapsamda bu tür yerleri tespit ederek yasal işlemleri uyguluyoruz" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2007 Perşembe 17:31:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?