19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Caretta Carettalar koruma altında

Antalya'nın Alanya ilçesinde anneleri tarafından sahile bırakılan yavru Caretta Carettalar, vatandaşlar tarafından koruma altına alındı.

Üç gün önce Oba sahillerine çıkan Caretta Caretta, kazdığı 80 santimetrelik çukura yumurtalarını bıraktıktan sonra tekrar denize döndü. Caretta Caretta'nın yavruladığını gören sahildeki büfenin sahibi Ali Tuğlu, plajdaki şezlongların arasında kalan yuvanın etrafını demir çubuk ve şeritle çevirerek zarar görmesini engelledi.

Yumurtaların zarar görmemesi için koruma altına aldıklarını söyleyen Ali Tuğlu, "Yıllardır aynı sahilde yumurtlayan anne Caretta, iki saat boyunca toprağı kazdı. Daha sonra yaklaşık 50 yumurtasını yuvaya bırakıp, üzerini örttükten sonra denize geri döndü. Durumu yetkililere bildirdik ama ilgilenen olmayınca yumurtaların zarar görmesini engellemek için yuvanın etrafını demir çubuk ve şeritle çevirdik. Şimdi yavruların yumurtadan çıkmasını bekliyoruz. Yavrular çıkınca denize ulaşmalarını sağlayacağız. Soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan Caretta Caretta türü deniz kaplumbağalarını korumaya çalışıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2008 Pazartesi 16:26:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?