20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Cenaze töreni telefondan dinlettirildi

Antalya'nın ilçesi Alanya'da hayatını kaybeden ve vasiyeti üzerine yabancılar mezarlığına defnedilen Alman'ın cenaze töreni, törene gelemeyen eski eşi ve arkadaşına canlı olarak cep telefonundan dinlettirildi. 

Alanya ilçesine 9 yıl önce tatile gelen ve Okurcalar beldesinden ev alarak yerleşen Margit Hanna Röhn (63) geçirdiği kalp krizi sonucu hayıtını kaybetti. Röhn'ün vasiyeti açıldığında Alanya'da defnedilmek istediği yazıyordu. Bunun üzerine Almanya'da bulunan eşi Manfred Röhn ve kızları aranarak durum bildirildi. 

Ailesi vasiyetin gerçekleştirilmesini istedi ancak cenazeye gelemeyeceklerini bildirdiler. Bunun üzerine devreye Concordia Cenaze Hizmetleri girdi. Manfred Röhn, Cenaze Hizmetleri işletmecisi Hatice Dolphjin'den cenaze töreninin mezarlıktan internet yolu ile canlı olarak izlemek istedi. 

Getirilen loptopla internet bağlantısı yapılamayınca cenaze töreni ve papazın ayini cep telefonu ile canlı olarak, ölen Almanın eşi ve yakın arkadaşı olan Monica Konig'e dinlettirildi. Hatice Dolphijn, cenaze töreninin başlaması ile birlikte cep telefonundan her iki kişide arayarak papazın duasını ve yaptığı konuşmayı canlı olarak dinlettirdi. Telefonlar yaklaşık yarım saat açık kaldı. Törenin sonunda ölen Alman'ın eşi ve kız arkadaşı papazla telefonla konuşarak teşekkür ettiler. 

Cenaze törenine Alman'ın Akurcalar beldesinde bulunan yakın arkadaşları da katıldı. Cenazeye gelen Hasan Azak, Alman kadının Ramazan ayından önce Müslüman olduğunu ve oruç tuttuğunu söyleyerek, "Kendisi Müslüman olmuştu. Şahitleri de var. Bana Müslüman adetleri üzere defnedilmesi yönünde isteği vardı ancak bu olmadı. 
Bu kadın Müslümandı ve Müslüman adetlerine göre gömülmeliydi. Ancak Müslüman olduğuna dair bir belge olmadığı için böyle oldu. Allah günahlarını bağışlasın" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 12:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?