18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

Çöplükte köpeğini aradı

Mahmutlar beldesinde yaşanan kedi ve köpek zehirlenmesinden sonra ortadan kaybolan köpeği Afra’yı bir haftadır arayan Alman Marina Petri, savcılık kanalıyla belde çöplüğünde köpeğinin ölüsünü aradı.

Zehirlenen köpeklerin çöplüğe gömüldüğünü iddia eden Petri, ayaklarıyla karıştırdığı çöplükte "Jandarmada bizi 4 saat beklettiler. Bu zaman zarfından belediye çöpükte delilleri yok etmiş olabilir. Tam burada 2 köpek, 4 kedi ölüsü görmüştüm. Köpeklerin cesetlerini yok ettiler" diyerek gözyaşlarını tutamadı.

31 Mart 2005 tarihinde Alanya’nın Mahmutlar beldesinde yaşanan ve üç gün boyunca gündemde kalan kedi ve köpeklerin zehirlenmesinin ardından 7 gündür Afra isimli köpeğini arayan Alman Marina Petri, köpeğinin zehirlendiğini, belediye tarafından belde çöplüğüne gömüldüğünü iddia etti.

Alman kadın Antalya Veteriner Hekimleri Odası Alanya Temsilcisi Osman İncekara ile birlikte odanın avukatına arama yapılması için başvuruda bulundu. Oda adına köpek ölümlerinin araştırılması ve sorumlularının cezalandırılması için Avukat Nejat Karakadılar, bugün sabah saat 09.30’da Alman Petri’nin dilekçesi ile birlikte Alanya Adliyesi’ne giderek burada nöbetçi savcıya suç duyurusunda bulundu.

Kedi ve köpek zehirlenmeleri ile ilgili yapılan şikayeti kabul eden savcılık, Alman kadının çöplükte arama yapması konusunda Mahmutlar Jandarma Karakolu’na talimat verdi. Marina Petri, Jandarma Karakolu’nda verdiği ifadede zehirlenme yapılacağı gün bir belediye çalışanının kendisini telefonla aradığını ve köpeğini dışarı çıkarmamasını istediğini, belediye tarafından zehirleme yapıldığı yönünde iddialarını yineledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 15:16:05
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:48:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?