23
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

En büyük oteller satışa çıkartıldı

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde en büyük otellerden olan Hacıbey Apart Otel ve Blue Star Otel’in sahibi Hacı Osman Üçdan, otellerini satılığa çıkardı.

Turizmde birçok sorun yaşadıklarını belirten Üçdan, "Alanya’ya bir taraftan turist getirmeye çalışıyoruz, diğer taraftan elektrik kesintileriyle bir daha gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Esnafın ve otelcinin aldığı jeneratör parasıyla 2 baraj yapılır" dedi.

Alanya’nın en büyük otellerinden olan Hacıbey Apart Otel ve Blue Star Otel’in sahibi Hacı Osman Üçdan, iki otelini de satılığa çıkardı. 1985 yılından beri Alanya’da turizm sektöründe faaliyet gösteren Üçdan, "Turizm her yıl daha da kötüye gidiyor. Otelcilerin işi daha da zor olacak.

Böyle giderse hiçbir otelci para kazanamayacak. Otelcilik angarya olmaya başladı. Mevcut otellerime alıcı çıkarsa satacağım. Almak isteyen varsa buyursun konuşalım" dedi.
Diğer sektörlere sağlanan kolaylığın turizmcilere sağlanmadığını söyleyen Üçdan, "Turizmde giderler vergilerle artıyor.

Birçok sektöre sağlanan kolaylık maalesef turizm sektörüne uygulanmıyor. Türkiye’de yaygınlaşan her şey dahil sistemiyle 15 dolara verilen odalar, elektrik, su, doğalgaz, yemek gibi giderleri karşılamıyor. Bir yıl kriz olsa otellerin yüzde 99’una haciz gelir. Otelcilik artık bir cambaz işi ve bu ipte her cambaz oynayamaz" diye konuştu.


Otelcilerin kendilerini yenilemek zorunda olduğunu belirten Üçdan, 5 ay çalışıp 7 ay kapalı olan otellerin kar sağlayamayacağını vurguladı. Ancak kaliteli oteller, havaalanı ve ulaşımın kolaylaştırılmasıyla gelecekte turizmden söz edilebileceğini ifade eden Üçdan, apartmandan yapılan apart otellerle Alanya’nın kurtulamayacağını söyledi. Hesapsızca açılan otel ve işyerlerinin turizme zarar verdiğini savunan Üçdan, "Alanya turizminin yönünü değiştirmek gerekiyor. Alanya’da kongre turizmi yapılamaz, çünkü bu tür oteller yok. Acentelerin turistleri havaalanından Alanya’ya getirmeleri için cazip olması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Turizm bölgelerinde yaşanan elektrik kesintilerini anlayamadığını söyleyen Üçdan, "Turisti getiriyoruz. Ancak bir daha gelmemesi için her şeyi yapıyoruz. Örneğin elektrik kesintilerine bir türlü çözüm bulunamadı. Akdeniz Bölgesi’nde jeneratörlere ödenen parayla iki tane Dim Barajı yapılır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2005 Salı 16:03:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?