19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Encümen esnafa ceza yağdırdı

Belediye Encümeni, kurallara uymayan esnaf ve vatandaşlara ceza yağdırdı. Çığırtkanlık yaban bir işyeri 7 gün süre ile kapatıldı. Alanya Belediye Encümeni haftalık olağan toplantısını dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nun başkanlık ettiği Encümen toplantısında kurallara uymayan esnaflara ceza yağdı.

7 hurdacıyı malzemelerini çevreye yaydıkları gerekçesiyle 150’şer milyon lira para cezası veren Encümen, 2 işyerine tarihi geçmiş gıda maddeleri sattığı gerekçesiyle 250’şer milyon lira para ve kapatma cezası verdi. Ayrıca pazarda yapılan etiket uygulamalarında etiket bulundurmayan esnaflara ceza yazılması karar alan Encümen, çığırtkanlık yaptığı gerekçesiyle bir esnafa 500 milyon lira para cezası ve 7 gün ticaretten men cezası verdi.

Ruhsatsız olarak ticari faaliyette bulundukları gerekçesiyle 13 işyerine 115’er milyon lira para cezası ve ruhsat alıncaya kadar ticaretten men cezası veren Encümen, 21 araca da kaldırım ve benzeri tür kamu alanlara park yaptığı gerekçesiyle 115’er milyon lira para cezası verdi. Encümen, yine etiketsiz satış yaptıkları gerekçesiyle 28 işyerine 128’er milyon lira para cezası verdi.

alanya
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2004 Cumartesi 11:18:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?