20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Güneşin keyfini önce rehberler çıkardı

Türkiye'ye Rus turist getiren TEZ Tur, 2008 turizm sezonunda Alanya bölgesinde çalışacağı rehberleri teorik eğitim için kampa getirdi.

Alanya'ya gelen Rus rehber adayları yazılı sınavdan geçti. 250 kursiyer, bir saat süren sınavın sonunda havuz başında dinlenerek stres attı.

Turizm cenneti Alanya'da olmaktan mutlu olduklarını söyleyen Rus tanıtım elçileri, "Doğa ve kent güzelliği ile Alanya harika. Alanya'dan Rusya'ya tatil cennetini tanıtmak çok güzel bir duygu. Türkiye'yi çok seviyoruz" dediler.

2008 turizm sezonunda 250 bin Rus turist ağırlaması düşünülen Alanya'da TEZ Tur, bu yaz çalışacağı rehber ve grup sorumlularının eğitim çalışmasının birinci etabını tamamladı. Birinci etapta tarih ve bölgesel eğitim teorik olarak verildi, ikinci etapta pratikte Alanya yöresi gezilerek bölge ve oteller tanıtılacak.

TEZ Tur Alanya Bölge Müdürü Ersan Kenanoğlu, eğitim programı ile ilgili şunları söyledi: "Biz, TEZ tur olarak kapsamlı seminer hazırladık. Bu yıl tarih ve coğrafi tanıtımların yanı sıra bölgesel tanıtımlara ağırlık verdik. Teorik ve pratik eğitim olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bugün teorik eğitim imtihanla bitti. Yarından itibaren pratik başlıyor. Tur tanıtımları bölgesel tanıtımlarımız olacak. Rusya'dan getirttiğimiz öğretmenler ve Türkiye'deki tarih öğretmenlerimizle bu eğitilme yapılacak.'
TEZ Tur'un Alanya Bölge Müdürü Ersan Kenanoğlu, Alanya'nın bu yılki Rus pazarında hedefinin 250 bin Rus turisti Alanya ile buluşturmak olduğunu söyledi. Alanya'nın geçen sezon 150 bin Rus turist ağırladığını anlatan Ersan Kenanoğlu, şöyle konuştu: "Alanya'da 2008'de beklentimiz 250 bin olacak. Moskova'daki tanıtımlarımız çok iyi gerçekleşti. 2008 turizm sezonunda özellikle hanutçuluk ve müşteriyi rahatsız edilmemesini umuyoruz. Bu konuda eksikliği hepimiz biliyoruz. Otelcilik anlamında çok iyiyiz ama maalesef bazen bazı arkadaşlar çarşı içinde müşterilerimizi ciddi anlamda rahatsız ediyor. Gelen müşteri kendi ülkesinde böyle şeyle karşılaşmadığı için bu hareketleri taciz kabul ediyor. Esnaf malını satmak için müşteri
peşine düşüyor. Umarız bu yaz Alanya'da bu tür manzaralar olmaz."

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 11:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal güven IP: 88.248.17.xxx Tarih : 21.07.2008 14:22:31

Öncelikle tüm TEZ TOUR çalışanlarına iyi günler diler,çalışmalarında başarılarının devamını dilerim.Ben kamuda çalışıyorum.yıllık iznimde 30 gün tez tour'da şöfor olarak çalışktım bazı rehberler için söylüyeceklerim var.Özellikle kemer bölgesi rehberlerine,bazı rehberler müşteri ile iki kelime konuşup somurtarak alana kadar müşteri gibi gidiyorlar bazılarıda tam tersine okadar sevecen ve müşterileri öyle eğlendiriyorlar ki anlatamam açıkcası, konuşmayan rehberleri tespit edip bu konuda bilgilendirmeleri,ve birde bahşiş konusunda şöforla yola çıkmadan pazarlık yaparak bahşişler fifti,fifti diyerek pazarlık yapıyorlar.tüm TEZ TOUR çalışanlarına iyi günler diliyorum.