20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Havuz yıkımında arbede çıktı

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesindeki bir otelin yüzme havuzunun yıkımı sırasında arbede yaşandı.

Alınan bilgiye göre, Mahmutlar Belediyesi, Barbaros Caddesi'ndeki 4 yıldızlı ve 250 yataklı Ares Otel'in havuzunun bir bölümünün yıkılmasını kararlaştırdı.

Belediye ekiplerinin, kararı uygulamak amacıyla jandarma ve zabıta memurlarının koruması altında başlayan yıkım çalışmasına, bazı otel çalışanları ve yöneticileri karşı çıktı.

İş makinesinin yıkıma başlaması üzerine bazı kişiler, görevlilerin üzerine yürüdü. Çıkan arbedenin büyümesi üzerine jandarmaya takviye kuvvet geldi. Jandarma ekipleri, yıkıma engel olmak isteyenlerden üçünü gözaltına aldı.

Yaklaşık 2 saat süren çalışmanın sonunda havuzu çevreleyen duvar ve müştemilatı yıkıldı. Otel yetkilileri ve avukatlar, yıkım çalışması sürerken de yıkıma engel olmaya çalıştı.

Havuzun duvarının yıkılmasının ardından olay yerine gelen Mahmutlar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sezai Karaduman, yıkımın durdurulması talimatını verdi.

Ares Otelcilik avukatı Hüseyin Arıcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkımın yasal olmadığını öne sürerek, yıkım kararına ilişkin yürütmeyi durdurma davası açtıklarını belirtti.


Arıcan, mahkemenin bu kararının beklenmeden yıkıma başlanmasının da hukuki olmadığını iddia etti.


Belediye Meclisinin, bu bölgede yol genişletilmesi için karar aldığını ve yıkımın bu karara istinaden yapılmak istendiğini öne süren Arıcan, daha önce benzer nedenlerle belediye aleyhine çok sayıda dava açıldığını ve bu davaların 30'unda belediye aleyhinde karar verildiğini ileri sürdü.


Otel Genel Müdürü Efe Ünal ise sezon başlangıcında yapılan yıkımın kanunsuz ve usulsüz olduğunu öne sürerek, 27 Nisan itibariyle müşteri kabulüne başlayacaklarını ancak, yıkım yüzünden rezervasyonları iptal ettirmek zorunda kaldıklarını ifade etti.

AA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2008 Salı 17:22:22
Güncelleme :22 Nisan 2008 Salı 17:25:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?