18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

İftar sofrası plaja kuruldu

Ramazan ayı sıcak yaz günlerine denk gelince iftar sofraları da plaja taşındı. Gündüz oruçlu oldukları için denize giremeyen vatandaşlar iftar sonrası belediye tarafından ışıklandırılan plajlarda denize girdiler.

Alanya Gazeteciler Cemiyeti tarafından organiza edilen iftar sofrası, ilçenin en gözde plajı olan Keykubat Plajı'nda gerçekleştirildi. İftar yemeğine Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, MHP'nin eski Milletvekili Hüseyin Yıldız, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, oda ve dernek başkanları ve gazeteciler katıldı.Alanya Kalesi, Kızılkule ve tarihi tersane manzaralı iftar sofrasında okunan akşam ezanın ardından 200'e yakın davetli orucunu açtı.

İftarın ardından bazı davetliler ramazan ayında iftardan sonra da denize girebilmesi için ışıklandırılan plajda deniz keyfi yaşadı.Ailesiyle birlikte plajda denize giren Ahmet Uçakbaş, oruçlu olduğu için gündüz denize giremediklerini söyleyerek, "Bu nedenle akşam arkadaşlarla birlikte plaja gelerek bol bol yüzme imkanı buluyoruz. Belideye başkanı Sayın Hasan Sipahioğlu'na bu imkanı tanıdğı için teşekkür ediyoruz" dedi.

Eşi ve iki çocuğuyla birlikte denize giren Mustafa Sungur ise gece denize girmenin ayrı bir zevk olduğuna dikkat çekerek, "Gündüz çok sıcak oluyor ve oruçlu olduğumuz için denize girme imkanımız olmuyor. Çovuklarda denize girmek istiyor. Bu nedenle iftardan hemen sonra plaja gelerek denize girip günün yorgunluğunu atıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2012 Çarşamba 12:54:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?