16
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

İmam, İncil’le uğurladı

Alanya’da 82 yaşında ölen Alman Gertrud Meier’in, eşi ve kızına yaptığı vasiyet gereği cenaze törenine rahip yerine imam davet edildi. İmam, törende İncil’deki ahiret inancıyla ilgili bölümlerden söz etti ve Kuran’dan ayetler okudu. Almanlar da dualara el açarak eşlik etti.

ALMAN Gertrud ve Egon Meier, sekiz yıl önce Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’nde yaşayan kızları ve damatlarının yanına yerleşti. 

Gertrud Meier, ölünce Alanya’da toprağa verilmek istediğini ve ölüme bir rahip yerine imam tarafından uğurlanmayı arzuladığını söyledi. Önceki gün ölen Alman kadın, dün Alanya’nın Mahmutlar Beldesi’nde toprağa verildi.

Cenazeye, Göleviz Camii imamı Osman Kömür’ün yanısıra Alman kadının ailesi ve Türk dostları katıldı. Yanında İncil’den çıkardığı küçük notlar ile Kuran getiren imam Kömür, önce İncil’in ahiret inancıyla ilgili bölümlerinden bahsetti. 

İmam Kömür, "Markos İncili’nin 18 ve 27’nci sözlerinde, Luka İncili’nin de 27 ve 30’uncu sözlerinde ahiret inancı, Kuran’dakiyle aynı şekilde vurgulanmaktadır. 

Her iki kitapta da, ’vefat eden kişi kendi inançları doğrultusunda defin muamelesi görmelidir’ deniliyor" diye konuştu. 

Ardından Kuran’dan ayetler okudu. İmam Kömür daha sonra, "Gertrud’a kendi inançları doğrultusunda muamele et, geride bıraktığı yakınlarına sabır ver" diye dua etti. 

Meier’in 60 yıllık hayat arkadaşı Egon Meier’i de İmam Kömür teselli etmeye çalıştı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 10:10:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?