17
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

İnşaatçılar sertifikalı oldu

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Kerim Taç, 1 yılda odaya kaydolan bine yakın firmadan yüzde 25’inin inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini açıkladı.

Alanya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Antalya İnşaat Mühendisleri Odası Alanya Temsilciliği ve ALTSO tarafından düzenlenen kurslarda sertifika almaya hak kazanan 135 inşaat sektörü çalışanına törenle sertifikaları verildi.

Törende eğitime büyük önem verdiklerini belirten ALTSO Başkanı Kerim Taç, günümüzde yapı güvenliğinin ve sektörde çalışanların eğitiminin son derece önemli olduğunu söyledi. Yapı kalitesi ve güvenliğinin özellikle Alanya için son derece önemli olduğunu dile getiren Taç, "Yabancı uyrukluların yerleşme talebi nedeniyle tekrar hareketlenen inşaat sektörü şu anda ilçemizin en canlı sektörü durumundadır. Odamız kayıtlarına baktığımız zaman 2004 yılında yeni kayıt olan bini aşkının firmanın neredeyse yüzde 25’nin bu sektörde yoğunlaştığı görülmektedir. Sektördeki bu gelişmenin sağlıklı olabilmesi açısından, ehil insanların iş yapması ve sektörde çalışanların konusunda eğitim almış olmaları gerekmektedir" dedi. Taç ayrıca, Antalya Valiliğinin ustalık belgesi ve sertifikası olmayan betonarme, betonarme tamircisi, duvarcı ve kaynakçı kalfa ve ustalara inşaat yaptırmayı yasakladığını kaydetti.

Antalya İnşat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Durmuş Nar ise herkesin müteahhitlik yaparak konut ürettiğine dikkat çekti. Bunun da bir sorumluluğunun olması gerektiğini ifade eden Nar, "Ticaret odasına her kayıt yaptıran müteahhit konut üretememeli" diye konuştu.
Konuşmaların ardından eski Milletvekili Cengiz Aydoğan, ALTSO Başkanı Kerim Taç, Halk Eğitim Müdürü Şevki Mat, sertifika almaya hak kazanan personele sertifikalarını verdi.

Alanya
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 16:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?