23
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

Interflug mağdurlarına yardım eli

İnterflug Hava Yolları ile tatile gelen ve Alanya’da mağdur olan 20 Alman turiste, Alanyalı turizmci Hızır Bozdoğan, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odası yetkilileri yardım eli uzattı.

Alanyalı turizmciler Alman turistlerin tüm masraflarını karşıladıkları gibi bugün birde sürpriz yaparak ülkelerine dönüş biletlerin alıp bugün kendilerine teslim ettiler. Biletleri alan Alman turistler sevinç çığlıkları atarak gece geç saatlere kadar dans ettiler.

İnterflug Hava Yolları ile Antalya’nın Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi’nde bulunan May Marin Otel’e tatile gelen Alman turistler, acentanın iflası ile birlikte mahsur kalmışlardı. Turistlerin bir çoğunu parası kalmazken, zor durumda kalan 20 kadar Alman turist oteli terk etmişlerdi.

Ülkelerine gidecek bilet parası bile bulamayan Alman turistlere Oba Beldesi Belediye Meclis üyesi olan turizmci Hızır Bozdoğan sahip çıkmış ve turistleri oteline yerleştirmişti. Ülkelerine dönmekte güçlük çeken turistlere bugün Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) destek çıktı.

Altid ve Altso tarafından 20 Alman turistin ülkelerine dönüş biletleri alındı. Turizmci Hızır Bozdoğan bugün akşama saatlerinde süpriz bir parti düzenleyerek biletleri Almanlara verdi. Dönüş biletlerini alan turistler birbirlerine sarılarak sevinç gösterisinde bulundular. Hızır Bozdağan’a teşekkür eden ve sarılan Alman turistler, gece geç saatlere kadar dans ederek eğlendiler.

Alman turist Lora Hebenstreit, bu kadar olan olayın ardından Alanya’da bulunan turizmcilerin kendilerine yardım eli uzatması karşısında çok duygulandığın söyleyerek, "Ne diyeceğimi bilemiyorum. Sanki sonsuza kadar ülkemize gidemeyeceğimizi sanıyordum. Halen olanlara inanamıyorum. Her şey için teşekkür ederim" dedi.

Christina Wojatarzky, uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar çok sevindiğini söyleyerek, "Bize yardım eden tüm turizmcilere çok teşekkür ediyorum. 1 gün önce ülkeme dönmem gerekiyordu ama yarın döneceğim. Bu tatil boyunca bir çok deneyim yaşadım. Bunların arasında kötüleri de vardı iyileri de. Tekrar Türkiye’ye tatile geleceğim. Burada İnterflug mağdurları olarak karar verdik ve önümüzdeki yıl aynı grup ile Alanya’ya tatile geleceğiz" dedi.

Eşi ve çocuğu ile birlikte tatile gelerek mağdur olan Lens Gabriela, "Çok kötü günler yaşadık ama sonu ise güzel oldu. Bize yapılan iyilikleri asla unutmayacağız. Kızım ve kocam adına hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

En küçük İnterflug mağduru Jastin’in dedesi ve babaannesi Kornelia ile Klaus, "Bize yardım eli uzatan turizimci Hızır Bozdoğan’a çok teşekkür ediyoruz. Bu tatilimiz boyunca bir arkadaş bir dost kazındık. Tatilimiz çok kötü başladı ama sonu ise çok güzel bitti. Artık Alanya’da bir dostumuz var. Şimdiye kadar bize kimse bu derece yardım elini uzamamıştı. Sonbaharda tekrar Alanya’ya tatile geleceğiz. Bizim kendi ülkemiz yetkilileri bizleri burada bıraktı ve unuttu. Ancak Alanyalı turizimciler bizleri unutmadı. Onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Turizmci Hızır Bozdoğan, bunun bir insanlık görevi olduğunu söyleyerek, "Türk misafirperverliğini gösterdiysek ne mutlu bize. Mağdur olana yardım etmek bizim en asli görevimiz. Alanya’da Alman turistlerin mağdur olduğunu duyduğumuzda hemen otelimi bu kişilere açtım. Ardından Alanya Turistik İşletmeciler Derneği ile Alanya Ticaret ve Sanayi Odası olarak mağdur turistlere nasıl yardım yapabileceğimi görüştük. Sonucunda ise biletler alındı ve kendilerine teslim edildi. Ayrıca Alman turistler yine turizimcilerin tahsis ettiği otobüsler ile Antalya Havaalanı’na kadar götürülecekler" dedi.

Biletlerin verilmesini ardından turizimci Hızır Bozdoğan ve Alman turistler gece geç saatlere kadar dans edip eğlendiler. Hızır Bozdoğan ve minik jastin Tarkan’ın ’Dudu Dudu’ şarkısı eşliğinde dans etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2005 Cuma 12:14:34
Güncelleme :4 Haziran 2005 Cumartesi 11:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?