18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

İsrail gemileri Alanya'da

Alanya İlçesi'ne yaşanan güvenlik sorununun ardından İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından İsrail gemilerinin, Alanya Limanı'na girmeleri yasaklanmıştı. Güvenlik sorununun ortadan kalkmasının ardından İsrail gemileri bugünden itibaren Alanya'ya gelmeye başladı.

İsrail yolcu gemilerinden "Mirage 1", akşam saatlerinde 700 yolcusu ile Alanya Limanı'na demirledi. "Mirage 1" gemisinin Alanya Limanı'na gelişi sırasında Sahil Güvenlik ve Polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi alırken, İsrailli turistler, şarkı eşliğinde dansözler tarafından karşılandı. Bölgede kuş uçurtulmazken, Alanya İlçesi'ne gelen İsrailli turistler güvenlik endişesi taşımadan Alanya'ya geldiklerini belirterek, ilçede tatil yapacakları için mutlu olduğunu söyledi. Alınan bilgiye göre 3 hafta süresince Alanya Limanı'na 20'den fazla gemi ve 25 binden fazla İsrailli turistin gelmesi bekleniyor.

Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden İsrailli turistler, "Alanya güzel bir şehir. Türkiye çok güzel bir ülke, insanlarınız çok güzel ve sıcak. Bu benim Alanya'ya ilk gelişim oldu. Konukseverliğinizi çok seviyorum ve Türkiye'yi diğer Avrupa ülkelerine tercih ediyorum" diye konuştu.
İsrail yolcu gemilerinin Alanya Limanı'na tekrar gelmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Alanya Liman İşletmeleri ve Denizcilik A.Ş. (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, "İsrailli turistler Türkiye'yi ve özellikle Alanya İlçesi'ni çok seviyor. İsrailli turistlerin Alanya'ya ilgisinin arttığını gözledik. Limandan ilçe merkezine çok rahat ulaşılabilir olması, alışveriş yapılacak yerlerin limana yakınlığı çok önemli. Alanya İlçesi güvenli bir turizm bölgesidir. Bunu herkesin bilmesi gerekir. Avrupa'da yapılan araştırmada, Türkiye'nin Avrupa'nın en güvenli turizm ülkesi olduğu açıklandı. Bugünden itibaren Alanya Limanı'na İsrail gemileri rahatlıkla gelecekler" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2005 Cuma 19:51:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?