24
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Kedi ve köpeklerin şüpheli ölümü!

Alanya İlçesi Mahmutlar Beldesi’nde çok sayıda kedi ve köpek, zehirlenerek öldürüldü. Hayvanların kim tarafından zehirlendiği henüz belirlenemezken, hayvan sahipleri belediyeye tepki gösterdi.

Mahmutlar Beldesi’nde dün sabah yollarda, parklarda acı içinde kıvranan kedi ve köpeklerle karşılaşan yöre halkı, durumu yetkililere bildirdi. Beldenin ayrı noktalarında aynı anda onlarca köpeğin birden zehirlenmesi üzerine Alanya’dan veterinerler çağrıldı.

Veteriner kliniklerine götürülen köpeklerin yanı sıra bazı hayvanlar ise sokak ortasında serum takılarak tedavi edilmeye çalışıldı. Yaklaşık 20 köpeğin telef olduğu zehirlenmeyle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Ölüm nedenlerini belirlemek üzere köpek cesetlerinden parçalar alan veteriner Osman İncekara, "Bölgede çok sayıda zehirlenme vakası oldu. Birçoğu öldü. Canlı olanları da kliniğe taşıdık. Ancak onlardan da ölen çok fazla. Hayvanlardan aldığımız iç organ parçaları, patoloji araştırmayla ölüm nedenlerini aydınlatacaktır. Ancak hayvanların ölümüne neden olan bu kuvvetli zehrin Sitringnin olduğunu tahmin ediyorum" dedi.

Belde sakinleri, sabah saatlerinden itibaren belediyeye ait çöp araçlarının kedi ve köpek ölülerini topladığını ileri sürdü. Hayvan Hakları Yasası çıktıktan sonra bu olayın Mahmutlar’da yaşanan 2. hayvan katliamı olduğunu söyleyen öğretmen İlknur Saraç Koparan, "Çok sayıda kedi ve köpek ölüsüyle karşılaştım. Hayvanların ölümüne neden olan bu zehir mutlaka Sitringnindir. Bunu da yalnızca resmi kurum ve kuruluşlar alabilir. Resmen bir katliam yaşandı. Her belediye hayvan sevgisini halkına öğretmesi gerekirken, burada bunu görmek mümkün değil. Dava açmak için gerekli girişimlerde bulunacağım" diye konuştu.

Bazı yabancı turistler, belediyenin köpeklerini dışarı bırakmamaları için kendilerini uyardığını iddia ederken, bazıları ise haklarını mahkemede arayacaklarını belirtti. Beldeye 10 hafta önce gelen ve en iyi dostu olan köpeğinin zehirlenmesine çok üzüldüğünü kaydeden Hollandalı Alida Koly adlı turist, "15 yıldır insanlardan uzak olarak köpeğimle yaşıyordum. Benim tek dostum ve ailem köpeğimdi. Ama öldürüldü. Türkiye’ye teşekkür ediyorum, beni bu dünyadaki tek dostumdan ayırdı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 14:43:05
Güncelleme :1 Nisan 2005 Cuma 14:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysi aslan IP: 78.163.72.xxx Tarih : 6.07.2009 11:33:49

Ben diyarbakırdan yazıyorum benimde iran kedim var evimde besliyorum. bu hayvanları bu şekilde zehirliyenler insan olamazlar. Onlar için endişeleniyorum Aceba insanlıklarınımı yitirdiler. Bu arada bu densizliği yapanlar kendi şahsi fikrimdir Turizm ticareti yapanlar yapmış olabilirler. çevre yi temiz göstermek içindir büyük ihtimal. Şiddetle kınıyorum lanet olsun bu canilere.