20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Köy evleri pansiyon oluyor

Alanya ilçesine bağlı Sapadere köyü alternatif turizm merkezi ilan edilirken, köy evleri turistler için pansiyon olarak kullanılacak. Alanya'da artık köylüler de turizm pastasından payını alacak.

Alanya Kaymakamlığı tarafından Sapadere Köyü ve Kanyonu, alternatif turizm merkezi ilan edildi. Proje kapsamında köy evlerinin pansiyon olarak kullanılabileceği bildirildi. 600 bin YTL'lik projenin maliyetinin su sporları ihalesinden elde edilecek gelirle karşılanacağı öğrenildi.

Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Sapadere Köyü Muhtarı ve projeyi hayata geçirecek olan firma yetkilisiyle bir araya geldi. Toplantıda projenin sinevizyon gösterisi izlendi. Alanya'da alternatif turizmin gelişmesi açısından en önemli yatırım olan Sapadere Köyü ve Kanyonu Alternatif Turizm Merkezi Projesi başarılı olursa, diğer köylere de uygulanacak.

Proje kapsamında ipek böceği üretiminin de yapıldığı Sapadere köyünde, ipek böceği kuluçka makinaları ve tezgahları yenilenecek. İpekten yapılan bayrak, süs takıları ve halı gibi değişik eşyalar turistlere pazar kurularak satılacak. Proje kapsamında bir yılda 150 bin yerli ve yabancı turist hedefleniyor. İlk yıl için beklenen gelir 150 bin YTL olarak belirlendi.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 11:24:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?