19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Kredi kartını kaptırdı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde bankamatikten para çekmek isteyen İsviçreli bir turist, yardım bahanesiyle yayınan yaklaşan kapkaççıya kredi kartını kaptırdı. 

Edinilen bilgiye göre, bir banka şubesi önünde meydana gelen olayda, İsviçre'den Alanya'ya tatile gelen bir turist, 'yardımsever' kapkaççıların mağduru oldu. Bankamatikten para çekmek isteyen Mornig Auglar (54) isimli turistin yanına yaklaşan bir kişi, turiste yardımcı olmak istedi. İsviçreli turist yardımsever Türk gencine güvenerek kredi kartının şifresini söyledi. Bunun üzerine yardımsever kapkaççı, kredi kartını alarak kaçmaya başladı. 

Bu arada turist Mornig Auglar da kapkaççıyı takip etmeye başladı. Ancak 500 metre kadar takip edebildiği kapkaççıyı gözden kaçıran turist, çevredeki vatandaşlara da tepki gösterdi. Kendisine hiç kimsenin yardımcı olmadığını ve kapkaççının kaçarak olay yerinden uzaklaştığını ifade eden İsviçreli turist, daha sonra çağrılan polis ekiplerine durumu anlattı ve şikayetçi oldu. İsviçreli turist polise, "Kapkaççıyı 500 metre kadar kovaladım. Bu arada hırsız var diye kendimi parçaladım, ancak kimse kılını kıpırdatmadı. Suçlu eline kolunu sallayarak kaçtı" dedi. 

Yardımsever kılığındaki kapkaççının hışmına uğrayan İsviçreli turist ifade vermek üzere karakola götürülürken, polis ekipleri de eşkalini belirlediği kapkaççıyı aramaya başladı.
iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 23:41:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?