22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALANYA - ANTALYA

Küresel ısınma domuzları etkiledi

Küresel ısınma domuzları etkiledi. Antalya'nın Alanya ilçesinde gölgede 45 dereceyi bulan sıcakların ardından ormanlık alanlarda susuz kalan 10 yavru domuz şehre indi. Su arayan domuzlar bir çiftçinin 3 metrelik su kuyusuna düştü.


Güzelbağ beldesinde sabahleyin bahçe sulamak için kuyuya giden çiftçi Süleyman Özyurt, kuyuda domuz görünce şok oldu. Süleyman Özyurt bir arkadaşı ile kuyuya inip domuzları çıkarmak istedi ancak saatlerce aç kalan domuzların saldırma tehlikesinden korktu. Günlerdir meyve bahçelerine zarar veren domuzları kuyunun içinde çaresiz beklerken gören Özyurt, olayı belediye başkanına haber verdi. Belediye Başkanı Mahmut Kaplan ise hemen olay yerine geldi.


Başkan Kaplan, bölgede sıcaklığın 45 dereceyi bulduğunu belirterek "Küresel ısınma su kaynaklarını kuruttu. Domuzların biri su için atlayınca gerisi ardından atlamış olmalı. İlahi adalet diyorum. Çekme çiftçinin ahını çıkar aheste aheste demek doğru olur. Ancak şu an domuzların öldürülmesi ceza getirebilir. O yüzden buraya bir merdiven bırakacağız gece kendileri çıkıp gider" dedi.

 
Milli Parklar sorumlusu ve hayvan derneklerinden çekinen köylü Süleyman Özyurt ise, "Bahçelerimizi telef eden domuzları ceza alırız diye öldürmekten korkuyoruz" diye dert yandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2007 Salı 12:34:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?