20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Kuru temizlemeciden örnek davranış

Alanya ilçesinde, bir kuru temizlemecide çalışan Hasan Ay, temizleme için bırakılan ceketin cebinde unutulan 5 bin YTL'yi sahibine geri verdi.

Telefonla ulaştığı ceket sahibi Emrah Yeşilkaya'ya parasını veren Ay, "Temizleme öncesi cepleri kontrol ederken bulduğum parayı sahibine vererek insanlık görevimi yerine getirdim" dedi.

Alanya'da ev kadını Bircan Yeşilkaya, emlakçılık yapan eşi Emrah Yeşilkaya'ya ait 3 takım elbiseyi temizlenmesi için iki gün önce Umut Kuru Temizleme'ye verdi. Temizleme öncesi elbiseyi kontrol eden kuru temizleme sorumlusu Hasan Ay, cepte unutulan bin 750 euro ile bin 500 YTL'yi buldu. Telefonu olmadığı için elbisenin sahibine ulaşamayan Ay, Yeşilkaya çiftinin kendisine ulaşmasını bekledi. Telefonla kendisine ulaşan Emrah Yeşilkaya'ya paranın kendisinde olduğunu söyleyen Ay, iş yerine gelen Yeşilkaya'ya 5 bin YTL'yi teslim etti.

Daha öncede temizleme için bırakılan kıyafetlerde birçok eşya unutulduğunu belirten Hasan Ay, "İlk kez bu kadar yüksek bir para unutulduğunu gördüm. Teslim fişi üzerinde sadece isim yazılı olduğu için elbisenin sahibine ulaşamadım. Beni arayan Emrah Yeşilkaya'ya parasının emin ellerde olduğunu söyledim. Parayı sahibine vererek insanlık görevimi yerine getirdim" diye konuştu.

Yapılan örnek davranış için Ay'a teşekkür eden Emrah Yeşilkaya da, "Eşim cebindeki parayla birlikte elbiseleri temizleyiciye vermiş. Artık geri gelmeyeceğini düşünürken son bir ümitle aradığımız Ay, paranın kendisinde olduğunu söyledi. Satışını yaptığım bir evin kapora parasını bulunca çok sevindim. Bu davranış herkese örnek olmalı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2008 Çarşamba 18:27:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aslı IP: 78.161.79.xxx Tarih : 16.06.2008 17:39:14

helal olsun hasan abıme