18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

Lisa Davası'na devam edildi

Alanya'da 10 Ekim 2004 tarihinde 11 yaşındaki Alman uyruklu Lisa Eder’i öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Bülent Gülbay’ın, 2 yıl önce Alman uyruklu 12 yaşındaki Daniela Brauneıse isimli kız çocuğunun ırzına geçmeye çalışma suçundan Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından temyiz yolu açık olmak üzere 5 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı.

Kararı duyduğunda şaşkınlık geçiren sanık Gülbay, "Ben suçsuzum. Bu olayda da hiçbir suçum yok. İtiraz edeceğiz" dedi. Alanya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasında tutuklu sanık Bülent Gülbay, şahitlerden Akkız Andık, Cengiz Üstüner ve Tekmile Özkan ile yüzleştirildi.

Tanıklar, ilk duruşmaya gelmeyen Bülent Gülbay’ın, ifadelerinde bahsettikleri kişi olduğunu söyledi. İlk kez tanık olarak dinlenen Cengiz Üstüner, 10 Ekim 2004 tarihinde Bülent Gülbay’ı oturdukları apartmanın 2. katında bir leğenin başında soluk soluğa ve kan ter içinde gördüğünü anlatarak, "O gün hastam vardı, eve geldim. Bülent Gülbay ile karşılıklı kapı komşusuyuz. Evime çıkarken apartmanın 2. katında Bülent Gülbay’ı gördüm. Nefes nefese ve kan ter içindeydi. Kendisine yardım edebileceğimi söyledim, kabul etmedi. Dükkandaki mankenleri yukarı taşıdığını söyledi. Bunun üzerine ben yoluma devam ettim. Leğenin içindeki torbaya sarılı paketi büyük bir et parçasına benzettim. Ardından bu olaylar basına yansıdığında hafızamı biraz yokladım ve leğendeki paketin bir ayak ve başa benzediğine kanaat getirdim" diye konuştu.

Cengiz Üstüner’in ifadesine itiraz eden sanık avukatı Hakan Göçer, "Lisa 45 kilo ağırlığında ve 1.57 cm boyunda bir insan. Böyle bir kişi leğene konulduğu takdirde yetişkin bir insan bu leğenin içinde ne olduğu konusunda doğru bir kanaat verebilir. Üstüner’in ifadelerinde çelişki var" dedi.

Mahkeme Başkanı Fikret Karaoğlu’nun, tanık Cengiz Üstüner’e leğendekinin insan olup olmadığı noktasında emin olup olmadığını sorması üzerine Üstüner, "Acelem vardı, çok hızlı şekilde aşağı iniyordum. Kesin olarak insan görmedim" cevabını verdi.

Öte yandan tanıklardan Abdullah Polat’ın Malatya’da askerlik yapması nedeniyle karakolda verdiği ifadesini yeterli bulan mahkeme, tanığın mahkemeye gelmesine gerek olmadığına oybirliğiyle karar verdi.

Mahkeme sonunda sanık avukatı Hakan Göçer, müvekkili Bülent Gülbay’ın beraatını talep etti. Duruşma, tutuklu sanığın üzerine atılan suçun vasıf ve mahiyeti göz önünde bulundurularak tutukluluk halinin devamına karar verilerek ertelendi.

Tatil için ailesiyle birlikte Alanya’ya gelen 11 yaşındaki Alman uyruklu Lisa Eder, 10 Ekim 2004 tarihinde Vsallar Beldesi’nde kaldığı otelde kaybolmuş ve 1 gün sonra Alanya Kalesi’nde cesedi bulunmuştu.

Olayla ilgili olarak gözaltına alınan, otelin yakınındaki İstanbul Butik Mağazası sahibi Bülent Gülbay, tanıkların ifadeleri doğrultusunda tutuklu yargılanmak üzerine Alanya Kapalı Cezaevi’ne konulmuştu. Cezaevinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından şişlenen Bülent Gülbay, can güvenliği sebebiyle Ermenek Cezaevi’ne nakledilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 16:50:48
Güncelleme :28 Mart 2005 Pazartesi 16:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?