20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Mahkumlardan nü tablolar

Alanya'nın Mahmutlar beldesinde bulunan Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutukluların yaptığı el sanatları ve resim sergisi, Alanyum Alışveriş Merkezi'nde açıldı. 11 Ocak tarihine kadar açık kalacak olan sergide, mahkumlar tarafından yapılan kabartmalı 'Nü' resimler yerli ve yabancı davetlilerin büyük ilgisini çekti.

Antalya'nın Alanya ilçesi Mahmutlar beldesinde Mahmutlar L Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz kurumu El Sanatları Sergisi Alanyum Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Açılışa, Kaymakam Hulusi Doğan, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Komutanı Ufuk Soyaslan, oda başkanları, ALTİD Başkanı Gülçin Güner ve çok sayıda davetli katıldı. Takı, ahşap oyma ve yağlı boya resimlerin hem sergilendiği hem de satışa sunulduğu sergi hakkında bilgi veren Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan yaptığı açıklamada, "Sergide 10'u bayan ve 26 erkek tutuklumuzun atölyelerimizde yaptıkları el sanatlarını hem ihtiyaçlarını karşılamaları için kendilerine katkı olması amacıyla satışa sunduk, hem de onların bu güzel çalışmalarını vatandaşlarla paylaşmak istedik. 3 aylık gibi bir sürede bu eserleri ortaya çıkardılar.

Öte yandan cezaevindeki tutukluların hem vakitlerini iyi geçirmeleri hem de sosyalleşmesi açısından güzel bir çalışma oldu. Cezaevimizde ebru, makrome ve cilt atölyemizde önümüzdeki günlerde açılarak tutuklularımıza yeni kurslar verilecek" diye konuştu.

Sergide en büyük ilgiyi kabartmalı çıplak kadın motifleri ve Nü resimler çekti. Mahkumlar tarafından yapılan Nü resimler turistlerinde ilgi odağı oldu. 210 parça takı, kabak süsleme tekniği ile yapılmış abajur vedekorasyon eşyaları, yine ahşaptan yapılmış gemiler, gemi,ahşap oyma sanatı ile yapılan çeşitli figür resimleri bulunan sergide, yağlı boya ile yapılan doğa resimleri dikkat çekti. Sergi, 4 Ocak ve 11 Ocak tarihleri arasında Alanyum Alışveriş Merkezi girişinde yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2008 Cumartesi 13:41:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?