19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Meclis Takımı Alanya'da kampta

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Futbol Takımı, Turkcell Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu ve Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu'nun daveti üzerine Antalya'nın Alanya İlçesi'nde kampa girdi.

Türkler Beldesi'nde bulunan 5 yıldızlı Alaiye Resort Otel'de kampa giren TBMM Futbol Takımı, Türkler Belediyesi'ne ait futbol sahasında ilk antrenmanını yaptı. Turkcell Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu'nun da katıldığı antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Isınma hareketleri sırasında Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu top sektirerek gösteri yaptı. El topu çalışmasının ardından çift kale maç yapıldı. Oldukça neşeli geçen antrenmanda milletvekilleri sık sık birbirleriyle şakalaştı. Sert geçen çift kale maçının sonlarına doğru milletvekillerinden sakatlananlar olunca hakem maçı erken bitirdi.

TBMM Futbol Takımı Kaptanı Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu, parlamentolararası futbol maçlarına hazırlık amacıyla kampa girdiklerini söyleyerek, "23. dönem parlamentolararası futbol müsabakalarına yönelik takımımızı oluşturduk. Yeni dönemde aramıza katılan milletvekili arkadaşlarımız var. Buradaki amaç hem arkadaşlarımızla spor faaliyetlerini yürütmek hem de yapacağımız karşılaşmalarla devletimizin işbirliği içerisinde olduğu ülkelerle, meclis çatısı altında oluşan parlamentolar arasındaki işbirliğini geliştirmek. Önmüzdeki ay Rusya ile Antalya'da oynayacağımız maç için hem bir hazırlık hem de arkadaşlar arasında kaynaşmayı temin için eşlerimizle birlikte Alanya'ya geldik. Yarın Antalya ve Alanya Şöhretler Karması ile yapacağımız hazırlık maçıyla kamp programımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise, 2 yıl önce Antalya'da düzenlenen Balkan Şampiyonası'nda finalde Romanya'yı 3-1 yenerek şampiyon olduklarını hatırlatarak, takıma yeni milletvekillerinin de katıldığını, yıl içerisinde bir veya iki kez Antalya'da kamp yaptıklarını ifade etti. Çavuşoğlu, bu yılki kampın ev sahipliğini Türkler Belediye Başkanı Hayri Çavuşoğlu ile Süper Lig hakemlerinden Kuddusi Müftüoğlu'nun yaptığını söyledi.

Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı da, kendisinin de takım arkadaşlarına ev sahipliği yaptığını belirterek, "Bu tür kampların bölge insanıyla kaynaşmada da önemli bir katkısı var. Meclisspor takımını kurmamımızın bir başka sebebi de hem düzenli bir spor yapabilmek hem de ülkeler arası dostluğun parlamento yönünde pekiştirmek, güçlendirmek için maçlar düzenlemek. Önümüzde Belarus, Kazakistan ve Rusya parlamentoları ile oynayacağımız maçlar var. Daha sonra o ülkelerin ilklim şartlarına göre biz o ülkelere gidip maç yapacağız. Romanya ile bir rövanş maçımız vardı. Terör saldırıları zamanına denk gelince ertelemiştik, onlarla bir maçımız var. Yılda bir defa KKTC ile oynuyoruz. Biliyorsunuzun KKTC üzerinde uluslararası kısıtlamalar ve ambargolar çerçevesinde spor da var maalesef. Ama biz parlamenterler arası dostluk maçıyla onlara bir moral veriyoruz" diye konuştu.
Takım oyuncularının fazla kilo sorununun olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Antrenmanları düzenli yapamadığımız zaman ister istemez ısınmadan topa vurduğumuz zaman sakatlıklar oluyor. Doktorumuz, fizyoterapistimiz var. Tabi yaşın gereği biz de belli bir tempoda oynuyoruz. Ama iyi bir takımımız olduğunu söyleyebilirim" dedi.

TBMM Futbol Takımı'nın Alanya kampında şu isimler bulunuyor:
"Harun Tüfekçi (Meclis Divan Üyesi-Konya Milletvekili), Hüsnü Ordu (Takım kaptanı-Kütahya Milletvekili), Hüseyin Mert (Kaleci-İstanbul Milletvekili), Zekeriya Aslan (Afyon Milletvekili), Haluk İpek (Ankara Milletvekili), Abdurrahman Arıcı (Antalya Milletvekili), Mevlüt Çavuşoğlu (Antalya Milletvekili), Mehmet Günal (Antalya Milletvekili), Fahrettin Poyraz (Bilecik Milletvekili), Bayram Özçelik (Burdur Milletvekili), Metin Kaşıkoğlu (Düzce Millektvekili), Necdet Budak (Edirne Milletvekili), Saadettin Aydın (Erzurum Milletvekili), Fevzi Şanverdi (Hatay Milletvekili), Nevzat Korkmaz (Isparta Milletvekili), Enver Yılmaz (Ordu Milletvekili), Fatih Öztürk (Samsun Milletvekili) Adem Tatlı (22. Dönem Giresun Milletvekili), Hacı Turan (22. Dönem Kırşehir Milletvekili).

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2008 Cumartesi 18:31:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?