22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALANYA - ANTALYA

Norveçli turistten tecavüz iddiası

Alanya'da Norveç uyruklu Hansietle Dale (21) adlı turist, tecavüze uğradığını iddia etti. Dale’ye yapılan muayenede tecavüz bulgusuna rastlanmadı.

Tatile gelen 21 yaşındaki Norveçli turist Hansietle Dale, gece yarısından sonra oteline gitmek için bindiği takside 3 kişinin kendisine tecavüz ettiğini iddia etti. Oba Göl mevkiindeki bir sitenin bahçesinde taksi şoförü Akgün Özaşık ve arkadaşı Ahmet Yılmaz tarafından ağlarken bulunan turist Dale, Cumhuriyet Karakolu’na götürüldü.

Taksi şoförü Akgün Özaşık, turisti ağlar vaziyette site bahçesinde bulduğunu söyleyerek, "Sabaha karşı saat 04.30 sıralarında eve geldiğimde bahçede inleme ve ağlama sesleri duydum. Biraz ileriye gittiğimde bir turistin yerde yatar vaziyette olduğunu fark ettim. Kendisi, diskolar bölgesinde, içinde 2 kişi bulunan bir taksiye bindiğini, daha sonra bir kişinin daha taksiye binerek kendisi dağa kaldırıp tecavüz ettiklerini söyledi. Tekrar Alanya merkeze geldiklerinde ise aracın kavşaktan dönerken yavaşlamasını fırsat bilerek atladığını, bağırarak bahçeye kaçtığını belirtti. Biz de aldık, karakola götürdük" dedi.

Öte yandan rapor alınmak üzere Alanya Devlet Hastanesi’ne getirilen Norveçli turist Hansietle Dale’de tecavüz bulgusuna rastlanmadı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2005 Salı 13:40:02
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 14:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?