20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Öğrenciler kalem kırdı

Alanya ilçesinde gerçekleştirilen Turizm Festivali çerçevesinde ÖSS'ye hazırlanan öğrenciler sınava 15 gün kala motivasyon için kalem kırdılar.

Bir sene boyunca test çözdükleri kalemleri bu kez stres atmak için kırıp ÖSS'nin idam hükmünü onayladılar. Onlarca öğrenci tek bir ağızdan 'kazanacağız' diye bağırdı.

Alanya'da bu yıl 8.'si kutlanan Turizm ve Sanat Şenlikleri kortej yürüyüşü ile başladı. İkinci günü, ÖSS'ye hazırlanan ve bu uzun maratonun son düzlüğünde üniversite kapılarını inançla ve azimle aralamak isteyen öğrencileri 75. yıl kapalı spor salonunda 'ÖSS'ye hazırlanmada motivasyon ve kalem kırma şenliği' için buluşturdu.

Türkiye'deki şenliklerin önemli ismi Süleyman Beledioğlu oldu. Şenlikte ÖSS'de çıkabilecek sorular yanıtlandı, öğrenciler son tüyoları aldı. Şenlikte en heyecanlı dakika, sınavda çıkabilecek on sorunun cevaplarının tek tek açıklandığı, soru kağıtlarının yırtıldığı an oldu. Heyecan ve yorgunluğa rağmen hep bir ağızdan öğrenciler "Neticede bir sınav hayatımızdan önemli değil. Ölüm kalım meselesi hiç değil' mesajını verdi. Sıra kalemleri kırmaya gelince, eller havaya oynamak için değil kalemleri kırıp sınava meydan okumak için kalktı. Defterler kitaplar kapandı ve kalemler kırıldı. Öğrenciler Alanya'da sınavın idam hükmünü çoktan onadı.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 17:15:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?