20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Ölen Türkler için dua ettiler

Alanya'da yaşayan Alman ve Hollandalılar, Almanya'nın Ludwigshafen kentindeki yangında yanarak ölen 9 Türk için ayin düzenledi. Proteston ve Katolik papazlar mum yaktı, cemaat ile dua ettiler.


Almanya'nın Ludwigshafen Berliner Sokağı'nda altı kahvehane olarak işletilen Türklerin yaşadığı 4 katlı bir binanın ikinci katında çıkan yangında yanarak can veren 9 Türk için Alanya'da yaşayan Alman ve Hollandalılar dua etti. Alanya Kültür Sarayı'nda ilk dua Hollandalılar tarafından gerçekleştirildi. Katolik Papaz Rinze Van den Berg, Pazar ayininde mum yaktı ve cemaati ile birlikte dua etti. Ayine 25 kadar Hollandalı katıldı.


Hollandalıların ayinin ardından ilçede yaşayan Almanlar Papaz Joachim Kusch ile birlikte dua etti. Ayinde bir konuşma yapan Papaz Joachim Kusch, üzüntülerini dile getirdi, Türk vatandaşlarına baş sağlığı diledi. Ayinin başında ölen Türkler için mum yakan Joachim Kusch, daha sonra cemaat ile birlikte dua etti. Yanan Türkler için düzenlenen ayine ilçede yaşayan yaklaşık 100 Alman katıldı. Sivil polislerin ayinin yapıldığı Kültür Sarayı bölgesinde geniş güvenlik önlemleri aldıkları gözlendi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 16:32:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?