24
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Sağlık Bakanlığı'na 1 trilyonluk dava

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yaşayan Salih ve Sefagül Özdemir çifti, 40 günlük kızlarının ayağının yanlış tedavi sonucu kesildiği iddiasıyla Alanya Devlet Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı aleyhine 1 trilyonluk tazminat davası açtı.

3 yıllık bir tedavinin ardından hamile kaldığını belirten Sefagül Özdemir, "Doğum zamanı geldiğinde eşimle birlikte Alanya Devlet Hastanesi’ne gittik. Çok sancım vardı ancak hastanede bana bir ebe ’Daha vaktin var’ diyerek bizi geri gönderdi. Gecenin ilerleyen saatlerinde biz tekrar hastaneye gittik. Bu sefer başka bir ebe yine bana aynı şeyleri söyledi. 1 saat kadar hastanede kaldık. Benim acıdan dolayı bağırmalarım üzerine bir doktor geldi ve beni hemen doğum odasına aldırdı" dedi.

Doğumun hemen ardından çocuk doktoru Muhterem Özdemir tarafından yapılan muayene sonucu, bebeğin anne karnında çok beklediği için nefes darlığı çektiği teşhisi konduğunu söyleyen anne Sefagül Özdemir, "Doktor bebeğin nefessiz kaldığından dolayı havale geçirebileceğini ve küvezde kalacağını söyledi. Kısa süreli denilen tedavi nefes darlığı geçmediği için 3 gün sürdü. Bebeğime serum kolundan veriliyordu. Kolda meydana gelen morarma sonucu ayaktan serum verilmeye başlandı" diye konuştu.

Serum, bebeğin ayağından çıkartıldıktan sonra ayağı karton kutu ile kapatıldığı için morarmanın fark edilemediğini ileri süren anne Özdemir, "Bebeğimin yanında eşimin kardeşi refakatçi olarak kalıyordu. Birkaç gün sonra bu morarma kutu ile kapalı olan bölümün dışına çıkınca görümcem morarmayı fark etmiş ve hemşireye haber vermiş. Doktor Muhtereme Nur Özdemir 5 dakika içinde yanımıza geldi. Kendisi bebeği hemen Antalya Tıp Fakültesi’ne götürmemizi önerdi. Solunum yetersizliği tekrar baş gösterince 6 günlük bir tedavi yapıldı. Ardından ayaktaki morarma devam edince doktorlar ayağın kesilmesi gerektiğini söylediler.

Bunun üzerine biz bebeğimizi alarak İstanbul’da bulunan Çapa Tıp Fakültesi’ne götürdük" şeklinde konuştu. Çapa Tıp Fakültesi’ne geldiklerinde bebeğin ayağının kömür gibi karardığını öne süren Sefagül Özdemir, "Burada yapılan tedavilere bebeğim cevap veremedi. Çünkü yanlış serum sonucu ayakta bulunan tüm damarların çürüdüğü söylendi bize. Bu zaman zarfından minik bebeğim 5 kez ameliyat geçirdi ve son ameliyatta ise ayağını dizkapağına kadar kesmek zorunda kaldılar" dedi.

Alanya Devlet Hastanesi’nde yanlış tedavi yapıldığını iddia eden Salih ve Sefagül Özdemir, "Bizim çocuğumuzun hayatı karardı. Başka ailelerin çocuğunun da hayatının kararmaması için Alanya Devlet Hastanesi ve Sağlık Bakanlığı aleyhinde 1 trilyonluk tazminat davası açtık. Minik Selen’in sorumluluğu artık çok fazla. Bir daha çocuk yapmayı da düşünmüyoruz. Hayatımızı kızımıza adadık" dediler.

Özdemir ailesinin avukatı olan Murut Unutmaz ise, "Yanlış tedavi ve ihmal sonucu minik bir bebeğin ayağı kesilmiştir. Bu nedenle aile bize başvurdu ve davacı olduklarını söylediler. Bunun üzerine doktor Muhtereme Nur Özdemir, 2-29 Eylül ve 4 Ekim 2004 tarihleri arasında nöbetçi olan ilgili ve sorumlu doktor, ebe, hemşire ve personel hakkında, ayrıca Sağlık Bakanlığı aleyhinde dikkatsizlik ve tedbirsizlik nedeniyle uzuv kaybına neden olmak suçlarından 1 trilyonluk tazminat davası açtık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2005 Perşembe 15:43:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?