19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Seyyar satıcılara sanat eseri yasağı

Sanat eserlerinin bandrolsüz satışlarının engellenmesi amacıyla Antalya’nın Alanya İlçesi’nde birtakım önlemler alındı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Genel Sekreteri Servet Ünlü, seyyar satıcıların bandrollü veya bandrolsüz satış yapmasının yasak olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği uyum süreci içinde Alanya Kaymakamlığı başkanlığında oluşturulan komisyon, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) meclis salonunda, kitap-kırtasiye, CD-VCD ve müzik kaseti satışı yapan işyeri sahipleriyle biraraya geldi. Toplantıda denetimler sırasında bandrolsüz satış yapanlara büyük cezalar verileceği belirtilirken, müzik ve sinema eserlerinin satışlarının yasal olsa bile seyyar satıcılar tarafından yapılamayacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan ALTSO Genel Sekreteri Servet Ünlü, seyyar satıcıların bandrollü veya bandrolsüz satış yapmasının yasak olduğunu ifade ederek, "Yeni kanunla yasal ürünlerin de yol, meydan, pazar, kaldırım, iskele, köprü ve benzeri yerlerde satışı yasaklanmıştır" dedi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün denetimleri sırasında kanunsuz satışların görülmesi durumunda işletmelere büyük cezaların gelebileceğini belirten Ünlü, "haklara tecavüzün önlenmesini" düzenleyen 81. maddeyle bandrol yapıştırılması zorunlu olan ürünleri bandrolsüz satan işyerlerinin cezai uygulamaya maruz kalacağını hatırlattı.

Toplantıya katılan işyeri sahipleri ise, Alanya’da bulunan birçok işletmenin bandrolsüz CD ve VCD ürünleri satmasından yakındı. Örnek Sinemaları’nın sahibi Turgay Emiroğlu, "Alanya’da daha sinemada gösterime bile girmeden filmler kaçak olarak piyasaya çıkıyor. Merkezde bulunan işletmeler bile bunu yapıyor" diye konuştu. Bandrolsüz ürünlerin satışının engellenmesinde sektör çalışanlarının desteğinin önemini belirten Emiroğlu, denetimlerin kaçak ve bandrolsüz satışları yüzde 60 düşüreceğini ifade etti.

ANTALYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 10:29:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?