20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Sezonun ilk turist kafilesi geldi

Antalya'nın Alanya ilçesinde 2008 turizm sezonunun ilk misafirleri, 'Mirage 1' adlı dev yolcu gemisiyle gelen 700 İsrailli oldu.


Alanya 2008 turizm sezonuna, İsrail Bandıralı 'Mirage 1' adlı dev yolcu gemisiyle gelen 700 turistle merhaba dedi. Gemideki turistlerden önce limana hız botlarıyla gelen İsrailli güvelik görevlileri, çevrede arama yaptı.

Alanya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Birim Amirliği'ne bağlı sivil polis ekipleri de limanda geniş güvenlik önlemleri aldı. Öğle saatlerinde karaya ayak basan turistlerin sipariş ettiği 50 safari cip de liman girişinde hazırlandı. Gemiden inen turistler otobüslere ve ciplerine binerek limandan ayrıldı.


Sezonun ilk gemisini karşılayan Alanya Liman İşletmeleri A.Ş. Yönetim kurulu Başkanı Kerim Taç, Avrupa'dan turist getiren gemi sayısının bu yıl 2 kat artacağına dikkat çekerek, "Önceki yıllarda ilçemize ortalama 5 gemi Avrupalı turist getiriyordu. Bu yıl ise Alanya'ya Avrupalı turist getiren gemi sayısı 12 ile 18 arasında olacak. Bu ilçe turizmi adına sevindirici bir durum. Ayrıca bu yıl Avrupalı turist sayısı önemli ölçüde artacak. Önümüzdeki yıl için ESC Firması'nın 3 bin yolcu kapasiteli gemilerle
Alanya'ya 6 sefer yapacağını öğrendik. İnşallah bu seferler de gerçekleşir ve Alanya limanı sadece İsrailli turistlerin değil, Avrupa ve Amerikalı turistlerin de geldiği işlek bir liman haline gelecek" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 01:29:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?