18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

Sipahioğlu: 2005 yılı daha iyi olacak

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 2004 turizm sezonunun çok iyi geçtiğini belirterek, "2005 daha iyi olacak" dedi.

Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, geride bıraktığımız 2004 yılıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Belediyeler yasasının yıl bitmeden kanunlaşmış olması bizim için çok önemliydi. Bu yasalar belediyeleri biraz olsun güçlendirdi. 2004 sezonu daha önceki yıllara oranla iyi geçti. Ekonomik krizden dolayı çok şey kaybettik. Şimdi kaybettiklerimizi geri alıyoruz" dedi.

Yeni yıldaki hedeflerini de açıklayan Sipahioğlu, "Alanya kendini yeniliyor. Halkla birleştik, yenilenen ve sürekli gelişen bir şehir olma özelliğini ön plana çıkardık. Turizm sezonuna kadar modern vitrin uygulamasını hayata geçireceğiz. Karar neticesinde işyeri sahiplerinin ürünlerini dışarıda sergilemesi yasaklandı. İşyeri sahiplerinin yanlarında çalıştırdıkları elemanlar da sertifikalı olacak. Çünkü hizmeti alan da, sunan da insan. Her iki tarafın birbirlerine saygılı ve kibar davranmaları turizm açısından çok yararlı olur. Konukseverlik çok önemli. Meslek odaları ve sivil toplum örgütleriyle eğitimi tabana yaymak istiyoruz. Bununda ortak sebebi insandır. Laubali davranışlar bazı turistleri memnun bırakır, ama bu diğerlerini de memnun ettiği anlamına gelmez. 2005 yılında esnaf, turiste güven vermesi için etiket uygulamalarına daha özen göstermeli. Alışveriş yapan turistler, böylece kendini daha güvende hisseder. Başbakan Erdoğan tarafından AB’den müzakere almak için sık sık Alanya’nın adının telaffuz edilmesi bizim için gurur verici. Türkiye’nin Avrupa Birliği ile müzakere sürecinde Alanya’nın adı sürekli gündeme geliyor. Ülkenin dışa dönük yüzü konumundaki bir ilçede hizmet veren kuruluşların da modern bir yapıda olması gerekiyor" diye konuştu.

Alany-İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 14:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?