22
Mayıs
2024
Çarşamba
ALANYA - ANTALYA

Turist kapkaçcıları yakalandı

Alanya'da çok sayıda turisti gasp ettikleri iddia edilen ve motosiklet ile kapkaç yapan A.K. ve M.Y., polis tarafından yakalandı.

Şahısların üzerinden Ahmet Sayıla ve Ayhan Nazik adına hazırlanmış iki sahte kimlik çıktı. Kapkaç ve gasp mağduru olan 4 turist ise sanıkları teşhis etti. Karakola götürülen sanıklar, kendilerin görüntülemek isteyen basın mensuplarına saldırdı, polis otosu camına kafalarıyla vurdular.

Motosikletli iki zanlı, polisin kovalamacası sonunda yakayı ele verdi. Zanlıların son kurbanı İsveçli Berniel Anna İngrid Arvidsson (34) isimli genç bayandan 2 bin Kron çaldıkları açıklandı. İddiaya göre, geçtiğimiz hafta cuma günü saat 22.45 sıralarında çantası gasp edilen Rus beden eğitimi öğretmeni Natalia Donilochkina (36) ile hafta içinde farklı gün ve saatlerde gaspa uğrayan Rus turistler Olga Sytianking (42) ve Elena Zhigalova (35) polise eşkal verdi.

Polis, ilçede yaşanan son gasp olayında yakalanan iki zanlının Rus turistlerin verdiği eşkale uyduğunu tespit etti. Gasp ve kapkaç mağduru dört bayan turist, zanlılarla yüzleştirildi. Haklarında suç dosyaları hazırlanan zanlılar ifade vermek istemediler ve suçları kabul etmediler. Zanlılar, yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye kelepçeli olarak götürülürken fotoğraf ve kamera çekimi yapan muhabirlere saldırdı.

Adliyeye götürülen zanlıların parmak izi tespitinde sahte kimlik taşıdıkları ortaya çıktı. İki zanlının gerçek kimliği araştırılması için yeniden polis karakoluna götürüldü. Yapılan geniş çaplı araştırmada bir zanlının gerçek adının A.N.(25) ve diğer zanlının M.Y.(21) olduğu ortaya çıktı. Zanlılar yarın tekrar adliyeye çıkarılacak.

Aynı şahıslar tarafından gerçekleştirilen benzer olaylar nedeniyle karakolda biraraya gelen mağdur turistler ise polise teşekkür etti. Polisin kısa sürede suçluları yakalaması karşısında şaşırdıklarını ve çok sevindiklerin söyleyen turistler, "Polis inanılmaz bir performans göstererek bizi yaralayan çantalarımıza alan iki kişiyi yakaladı. Ne kadar teşekkür etsek az. Biz şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz, başkalarının canı yanmasın" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 14:19:51
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 14:11:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?