16
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

'Turisti Kolla' kampanyası

Alanya Pansiyoncular, Lokantacılar, Kafeteryacılar ve Hediyelik Eşya Satıcıları Odası, Turisti Kolla Kampanyası başlattı. 

Odanın yönetim kurulu toplantısında, turizm sezonunun açılmasıyla yetkililer tarafından daha sık gündeme getirilen turiste iyi muamele konusunda "Turisti Kolla Kampanyası" ile harekete geçme kararı alındı. 

Oda Başkanı Hüseyin Değirmenci, Alanya'da başlattıkları "Turisti Kolla" uygulamasına bugünden itibaren başlayacaklarını ve kampanya ile amacın ilçeye gelen turisti her halükarda memnun göndermek olduğunu söyledi. 

"Alanya'da sırf alışveriş yapmadığı için bazı esnaflar turistlere kötü davranarak şiddet bile uyguluyor" diyen Değirmenci, "Bunların önüne geçmek ve Alanya esnafına güveni arttırmak için bir yerlerden başlamak gerekiyordu. Bu nedenle böyle bir uygulama başlattık. Turisti Kolla Kampanyası'nda, üyelerimizin desteği çok önemli. Onlardan bir isteğimiz var; esnaf, turiste iyi davranmayan komşusu, akrabası kim olursa olsun şikayet edecek ve müdahale edecek. Kısacası Alanya Kaymakamlığı, belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüteceğimiz proje kapsamında esnaf turiste kötü davranan esnafları şikayet edecek. Böylece turizm sezonunda en ufak bir rahatsızlık yaşanmayacak veya yaşanmasına sebep olanlar cezalandırılacak" dedi.

"YERLİ TURİSTE MAYIS AYINDA YÜZDE 30 İNDİRİM" 

Ölü sezonda yerli turisti Alanya'ya çekmek için odalarına bağlı tüm pansiyonlarda mayıs ayı boyunca yüzde 30 indirim uygulanacağını da söyleyen Değirmenci, ''Mayıs ayı bilindiği gibi Alanya'da ölü bir sezon. Bu ölü sezonu canlandırmak için mayıs ayı boyunca odamıza bağlı pansiyoncular yüzde 30 indirim yaparak, yerli turistleri ilçeye çekmiş olacak. Yine pansiyoncularımızdan web sayfaları yapmalarını istedik. Artık teknoloji çağı, çağa ayak uydurmak gerekli. Ayrıca web sitesiyle yerli turiste hitap eden pansiyoncular, ülke genelinde kendilerini daha iyi tanıtma imkanı bulacaklar" diye konuştu. 

2007 turizm sezonunun fiyat tarifelerinin de belirlenip onaylandığını açıklayan Hüseyin Değirmenci, odaya kayıtlı tüm işletmelerin tarifeye bağlı kalarak çalışmasının turiste güven verdiğini dile getirdi. Değirmenci, 2007 yılının tarifesinde fiyatlarda yüzde 3 ile yüzde 7 arasında bir artış olduğunu ifade ederek, ''Biz esnafın tek fiyat tarifesi üzerinden çalışması için yıllarca mücadele verdik. Turist nereye giderse aynı fiyatla karşılaşacak, dolayısıyla kendini kazıklanmış değil güvende hissedecek ve esnafa güven duyacak. Bu uygulamaya bizim üyelerimiz uyuyor, ama Ticaret Odası'na bağlı çalışan esnaf kendi tarifelerini kendileri belirliyor maalesef. Umarız diğer esnaflarımız da bu ortak yola dahil olurlar ve güven kazanırız'' şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 15:43:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?