20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Turistler ev vaadiyle dolandırıldı

Ev almak için geldikleri Antalya'nın Alanya ilçesinde dolandırıldıklarını iddia eden 11 Danimarkalı turist, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Emlakçılardan aldıkları 8 dairenin 11 kişiye daha satıldığını duyan Danimarkalılar, ellerindeki belgeler ve krokilerle Alanya Adliyesi'ne geldiler. Danimarkalılar, dairelerin her birine 90 Bin Euro ile 150 Bin Euro arasında para ödediklerini iddia ettiler.

Edinilen bilgilere göreş, ev almak için Danimarka'dan Alanya'ya gelen 11 Danimarkalı, emlak ofislerini dolaşarak evlere baktılar. Birkaç emlak şirketini dolaşan Danimarkalılar, ismi açıklanmayan ve Danimarkalı bir vatandaşın çalıştığı emlakçıdan daire almaya karar verdiler. Tapu almadan dairelerin paralarını veren Danimarkalılar, bir süre sonra almış oldukları 8 dairenin 11 kişiye daha satıldığını duydular.

Bunun üzerine Danimarkalı vatandaşlar, emlakçıdan aldıkları belgeler ve krokilerle beraber Alanya Adliyesi Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundular.

Alanya Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nda tercüman ve avukatları aracılığıyla ifade veren 11 Danimarkalı, her bir daire için emlak şirketine 90 Bin Euro ile 150 Bin Euro arasında para ödediklerini ileri sürdüler. Soruşturma başlatan Alanya Cumhuriyet Savcılığı olayı çok yönlü olarak araştırırken, Danimarkalıların ülkelerine döndükleri öğrenildi.

Ev almak için geldikleri Alanya'da dolandırıldıkları üzgün olduklarını belirten Danimarkalılar, "Gittiğimiz emlak ofisinde Danimarkalı bir vatandaşımız çalışıyordu. O kişiye güvenerek evin tapusunu almadan parasını ödedik. Ancak dolandırıldık" dediler.

CHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 11:34:57
Güncelleme :13 Haziran 2008 Cuma 11:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?