20
Mayıs
2024
Pazertesi
ALANYA - ANTALYA

Turizme yakışmayan ihmal!

Alanya'nın Avsallar beldesinde bir süre önce kapatılan otelin arızalı su tesisatı, otelin zemin katındaki iş yerlerinin kabusu haline geldi. İşletme sahipleri, uzun süredir yetkililerin soruna çözüm bulmak yerine ilgisiz kaldığını iddia etti.

Alanya'nın Avsallar beldesindeki Osman Ağa Pasajı'nın üst katındaki bir otel beş yıl önce kapatıldı. Atıl halde bekleyen otel yaz aylarında bölgedeki otellerin yaz mevsiminde çalıştırdığı personele misafirhane olarak tahsis edildi. Misafirhane olarak kullanılan bölümlerdeki banyo ve tuvaletlerin atık su borularında oluşan çatlak ve arıza, zemindeki kuaför salonu ve mağaza sahiplerini bıktırdı. İş yeri sahipleri, Avsallar Belediyesi'ne giderek dilekçe verdi.

Turistlerin yoğun olduğu zamanlarda bu sorunun tekrar tekrar yaşandığını anlatan bir esnaf, belediye yetkililerinin ilgisizliğine karşı yöntemi değiştirip İncekum Jandarma Karakol Komutanlığı'nı arayıp jandarmadan iş yerleri ile ilgili tutanak tutulmasını ve tespit yapılmasını istedi. Jandarma inceleme yaparken, olayı görüntüleyen basın mensuplarını duyan belediye iş yerlerine yetkili gönderdi.

Osman Ağa Pasajı'nda 8 yıldır kuaförlük yapan Neriman Sevinç, "Artık tahammülüm kalmadı. Müşteri olarak gelen turistlere rezil olmaktan derdimi anlatamaz oldum. Avsallarda yerleşik yaşayan Alman, Hollandalı müşterilerim iş yerime gelmez oldu. Turistik beldeye bu manzara yakışmıyor. Belediyeyi bu sorun için defalarca ikaz ettik" diye yakındı.

Ayhan Uyar'a ait mağaza ise bu sabah atık su borularından sızan pis kokulu suların içinde kaldı. Yazın müşteri geldiğinde elbiseyi denemek için kabine girdiğini belirten Uyar, "Tam bu sırada başına dökülen yağmur gibi atık su damlaları alış verişi kabusa çeviriyor. Elbise alacak insan kaçıp gidiyor. Bir sabah geliyoruz ki mağaza sular içinde ve kokuyor. Müşterinin günlerce uğramadığı günü biliyoruz. Belediye yetkililerine sıkıntıyı anlattık, dilekçe verdik ama hala çözüm bulamadılar" diye dert yandı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 18:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?