24
Mayıs
2024
Cuma
ALANYA - ANTALYA

Türkiye donuyor Alanya yanıyor

Türkiye’nin büyük bölümünde soğuk ve karlı hava etkisini sürdürürken, hava sıcaklığının 20 dereceye ulaştığı Alanya’da turistler plajlarda deniz keyfi yaptı. Alanya’da yazdan kalma günler yaşanırken, güneşli ve ılık havayla karşılaşan turistler plajdan ayrılmıyor.

Mayolarıyla Kleopatra Plajı’nda güneşlenen turistler, sıcak havanın tadını çıkarttı. Hava sıcaklığının 20, deniz suyu sıcaklığının ise 17-19 derece arasında değiştiği Alanya’da tatil yapan turistler, "Burası cennet’’ dediler.

Şubat ayında böyle bir havayla karşılaştığına inanamadığını söyleyen Alman turist Jochen Georgi, "2 gün önce tatil için Alanya’ya geldik. Buradaki sıcak havayı görünce Alanya’ya hayran kaldık. Şu anda Almanya’da hava sıcaklığı eksi derecelerde, ama biz burada denize giriyoruz" dedi.

Alman turist Mavlis Matisve ise Alanya’nın cennet gibi olduğunu belirterek, "Şubat ayı olmasına rağmen denize girip, güneşlenebiliyoruz. Dünyanın hiçbir yerinde bu güzel havayı, bu mevsimde bulamayız. Alanya çok güzel" diye konuştu. Matisve ayrıca, Alanya muzunu çok sevdiğini ve tadının güzel olduğunu söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 15:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?