19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Vali Yüksel Alanya'da

Alanya'da Kız Meslek Lisesi'ne yapılacak olan ek binanın temel atma törenine katılan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'i Başbakan Tayyip Erdoğan sanan öğrenciler "Tayyip, Tayyip" diye slogan attı.
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Kız Meslek Lisesi'ne yapılacak olan ek binanın temel atma töreni ve yeni seçilen belediye başkanları, meclis ve il genel meclis üyeleri ile tanışma toplantısına katılmak için Alanya'ya geldi.
Alaaddin Yüksel'in Alanya programında ilk olarak belediye başkanları, meclis ve il genel meclisi üyeleri ile tanışma toplantısı vardı. Alanya Ticaret ve Sanayi Odası(ALTSO) binasında gerçekleştirilen toplantı Alanya Kaymakamlığı tarafından düzenlendi. Yeni seçilen belediye başkanları ve meclis üyelerine çağrıda bulunan Yüksel, "29 Mart'ta seçim bitti. Seçimden önce yakalara takılan siyasi parti rozetlerinizi 29 Mart tarihinden itibaren çıkarmanız gerekiyor. Şimdi siyaset yapma değil hizmet yapma zamanı. Bütün gücünüzü, becerinizi söz verdiğiniz vatandaşlara hizmet olarak yönlendireceksiniz" dedi. Mahalli İdareler Yasası'yla birlikte hizmetlere denge geleceğinin altını çizen Yüksel, "Yasanın çıkmasıyla birlikte bütün hizmetler, mahallinde yapılacak ve dengeler korunacak. Bu yasanın süratle çıkartılması hepimizin arzusu" şeklinde konuştu.
Alanya merkez dahil olmak üzere belde ve köylerinde sorunları yakından takip ettiğini ifade eden Yüksel, "Antalya'nın nüfusuna bakıldığında 2 milyona yaklaşan nüfusun 1 milyonu benim tabirimle tepelerin arkasında yaşamakta. Köylerimizin dertlerini en kısa sürede çözmeliyiz. Bu konuda İl Özel İdare olarak geçen yıl bütçeye 9 trilyon ayırdık. Bu yılda en büyük hizmet yine köylere gidecek. 81 ilin içinde köylerde yaşam standardını yükseltmek için en büyük çalışmayı Antalya yapmakta. 2004 yılını köylerde içme suyu meselelerini çözme yılı ilan ettik. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının yanı sıra Alanya-Antalya Karayolu'nun da açılışı yapılacak" diye konuştu.
Toplantının ardından Vali Yüksel, uzun süre mahallesine hizmet eden muhtarları plaketle ödüllendirdi. 37 yıldır Saray Mahallesi muhtarlığı yapan Hayri Çelik'e büyük ilgi gösteren Yüksel, "Sayın muhtarım 37 yıldır mahallesine hizmet etmiş. Muhtarımı koruma altına alıp müzeye kaldırmalı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
Alanya Kız Meslek Lisesi ek binasının temel atma örenine de katılan Yüksel, binayı yaptıracak olan hayırsever işadamı Kemal Akça'ya teşekkür etti. Eğitim konusunda Alanya'da yaşayan vatandaşların duyarlı olduğuna dikkat çeken Yüksel, "Alanya'da bir çok okul hayırsever işadamları tarafından yaptırılmış. Alanya Türkiye'ye örnek bir ilçedir. Eğitim konusunda da hayırsever işadamlarımız başı çekmektedir" diye konuştu. Hayırsever işadamı Kemal Akça, okul yıllarında büyük zorluklar çektiklerini belirterek, "Biz Gazipaşa'dan Alanya'ya merkeple 18 saatte gelirdik. Büyük zorluklara okuduk. O zaman ne kütüphane ne de yurt vardı. Şimdiki nesil bu zor koşullarda okumasınlar diye eğitim kurumları yaptırıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler temel atılacak olan bölgeye gitti. Alanya protokolünü gören ilkokul öğrencileri ise Antalya Valisi'ni Başbakan Tayyip Erdoğan sanarak, "Tayyip, Tayyip" diye slogan attılar. Vali öğrencilerin bağırmasını duymamazlıktan gelirken, Kaymakam ise eliyle susmalarını istemesine rağmen öğrenciler bağırmaya devam etti.
ANTALYA - İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2004 Çarşamba 20:26:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?