15
Mayıs
2024
Çarşamba
ALANYA - ANTALYA

Yangın kontrol altında

Antalya'nın Alanya ilçesi Kuşyuvası mevkiinde çıkan orman yangını kısa sürede kontrol altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, bugün öğle saatlerinde Alanya-Sarıveliler Karayolu'nun 35. kilometresinde bulunan Kuşyuvası mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıkmıştı.

Yangına, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı arazözler ve orman işçileri müdahale etti. Yetkililerden alınan bilgiye göre, bölgenin fiziki koşulları ve rüzgar nedeniyle yangına ilk etapta müdahale edilemedi.

Antalya'dan sevk edilen helikopterlerle Kuşyuvası mevkiinde çıkan yangının kısa sürede kontrol altına alındığı bildirildi.

 

Önceki haber

Antalya’nın Alanya ilçesinde Kuşyuvası mevkisinde orman yangını başladı.


Alanya Orman İşletmesi Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Alanya-Sarıveliler karayolunun 35. kilometresinde bulunan Kuşyuvası mevkinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı.


Yangına ilk müdahale Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı arazözlerle yapıldı. Antalya’dan gelen iki helikopterin ise rüzgar nedeniyle yangına müdahale edemediği bildirildi.


Alanya Orman İşletme Müdürü Vedat Dikici yaptığı açıklamada, yangının karayolunun hemen kenarında başladığını, ilk müdahaleyle bu kısmın söndürüldüğünü ancak alevlerin uçurum olan bölgeye de sıçradığını ifade etti.


Bölgenin fiziki koşulları ve rüzgar nedeniyle yangına müdahale edemez hale geldiklerini belirten Dikici, fıstıkçamı ve karaçam bulunan bölgede yaklaşık 2 hektar alanın yandığını kaydetti.

AA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 13:13:17
Güncelleme :9 Temmuz 2007 Pazartesi 15:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?