19
Mayıs
2024
Pazar
ALANYA - ANTALYA

Yaşlı turistin hazin sonu!

FİNLANDİYALI TURİST DENİZDE KALP KRİZİ SONUCU ÖLDÜ

Antalya'nın Alanya ilçesinde tatil yapan Finlandiyalı turist, denizde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Sevgilisi vatandaşlar tarafından denizden çıkarılan kadın ise gözyaşlarına boğuldu. Görgü tanıkları ölen turist için 'Şaka yapıyor zannettik' dedi.

Alanya'ya 6 gün önce tatile gelen Fillandiya uyruklu 74 yaşındaki Seppo Qantola ve 72 yaşındaki sevgilisi Tuula Lehtoren öğle saatlerinde denize girmek için Güllerpınarı Mahallesi Alanya Belediye binası arkasındaki Halk Plajı'na gitti.

Tuula Lehtoren sahilde otururken sevgilisi Seppo Qantola ise serinlemek için denize girdi. Bir süre sonra suyun içine batıp çıkmaya başlayan Seppo Qantola vatandaşlar tarafından sahile çıkartıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri yaşlı turistin kalp krizi geçirdiğini belirleyerek müdahalede bulundu. Kalp masajı yapılan turist tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gözyaşlarına boğulan Qantola'nın sevgilisi ise bir başka turist tarafından teselli edildi. Olayın görgü tanığı Ahmet Kurt ise, "Denizin içine batıp çıkıyordu. Bulunduğu yer sığ olduğu için şaka yapıyor zannettik. Sonra yanına gidip kıyıya çıkardık. Doktor kalp krizi geçirdiğini, boğulma olmadığını söyledi" dedi.

Polis olayla ilgili inceleme başlatırken, Seppo Qantola'nın cesedi Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla otopsi yapılmak üzere Alanya Belediyesi Mezarlığı Morgu'na kaldırıldı.

FİNLANDİYALI TURİST DENİZDE KALP KRİZİ SONUCU ÖLDÜ
FİNLANDİYALI TURİST DENİZDE KALP KRİZİ SONUCU ÖLDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ekim 2010 Pazartesi 10:15:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?