30
Mayıs
2024
Perşembe
ALANYA - ANTALYA

Yatırım için Alanya'ya geldi

Gazipaşa Havaalanı'nın açılmasının gündeme gelmesiyle birlikte dünyanın en büyük tur operatörlerinden Tui'nin Ceo'su Peter Long, Antalya'nın Alanya ilçesi Konaklı beldesine geldi.
Bugün sabah saatlerinde özel jeti ile Antalya Havaalanı'na gelen 28 milyar dolar bütçeli Tui'nin Ceo'su Peter Long ve Tui'nin yüzde 10 hissesini alan Rus işadamının danışmanı Vlademir Pskov'u taşıyan helikopter Konaklı Belediyesi'nin avlusuna indi. Long ve danışmanı, holdinglerinin bünyesinde bulunan Paşabay Otel yetkilisi Yoran Plath, Konaklı Belediye Başkanı Abdullah Sönmez, Belediye Meclis Üyesi Ali Orkan tarafından karşılandı. Long, daha sonra belediyeye geçerek Belediye Başkanı Abdullah Sönmez ile görüştü.
Long, Gazipaşa Havalimanı'nın açılacak olmasıyla birlikte Alanya ve Konaklı beldesine daha sıcak baktıklarını söyledi. Rus ortaklarının danışmanıyla birlikte önce Konaklı'da daha sonra Bodrum'da bir dizi inceleme yapacaklarını belirten Long, "Havalimanın gündeme gelmesiyle birlikte Alanya ve Konaklı cazibe merkezi haline geldi. Bölgede Rus turist ağırlıklı yatırım planlıyoruz" dedi.
Başkan Sönmez de, Tui gibi bir turizm devinin bölgelerine yatırım yapacak olmasından gurur duyduklarını ifade ederek, "Dünya devi Tui'nin bölgemize gelmesi hem Alanya hem de Türk turizmi açısından büyük bir gelişmedir. Biz kendilerine belediye olarak her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu söyledik" diye konuştu.
Görüşmenin ardından Peter Long ve mali danışmanı Paşabay Otel'e geçti.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2008 Çarşamba 12:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?