18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALANYA - ANTALYA

Ziraat Odası başkanından komisyonculara suçlama

Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Mersin’den getirilen tonlarca donmuş narenciye nedeniyle komisyoncuları eleştirerek, "Alanya birkaç sorumsuz komisyoncu yüzünden portakal ve limon çöplüğüne döndü" dedi.
Alanya Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, Adana ve Mersin bölgesinde soğuk yüzünden donan tonlarca portakal ve limonun Alanya’da piyasaya sürüldüğünü belirterek, "Hem Alanyalı narenciye üreticisinin malı elinde kaldı hem de ucuz diye pazardan bu malları alan vatandaşlar evlerine götürdüklerinde donmuş narenciye ürünleriyle karşılaşıp mağdur oldu" dedi.
Donmuş narenciye k2onusunda komisyoncuları suçlayan Musluoğlu, "Üreticilerin temsilcisi olarak bu komisyoncuları kınıyoruz. Alanya’dan para kazanan insanların neden böyle bir yola başvurduklarını ve donmuş olduğunu bildikleri malı neden alıp, vatandaşa yedirdiklerini anlamak mümkün değil" diye konuştu. Musluoğlu, dışardan gelen mal yüzünden yerli üreticinin malının para etmediğini de söyledi.
Daha önce Cuma pazarında 70 Ykr’a satılan Washington portakalın 50 Ykr’a düştüğünü dile getiren Musluoğlu, "Pazardaki bu ucuzlamanın tek sebebi 3-5 kuruş fazla kazanacağız diye Adana’dan donmuş portakalın alınarak Alanya’da piyasaya sürülmesidir. Üreticimizin 1 yıl boyunca emek verip bin bir zahmetle ürettiği portakallar alıcı bulamayınca dalında kaldı" şeklinde konuştu.
Ziraat Odası Başkanı Turgut Musluoğlu, tüketicileri pazarda portakal alırken dikkatli olmaları konusunda da uyardı.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2005 Pazar 21:54:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?