19
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Demre'nin Alman konukları

Demre İlçesi, Almanya'nın Baden Wütenberg Eyaleti'ndeki kardeş şehri Elzach'tan gelen 3 öğretmen ve 17 öğrenciyi ağırlıyor. 

Almanya'nın Wütenberg Eyaleti'nde bulunan Elzach Realschule Okul Müdürü Wolf Lamprecht, öğretmenler Suzanne Starke, Gabi Heidegger ve 17 öğrenci, Demre Anadolu Lisesi'nin konuğu olarak ilçeye geldi. İlk olarak Demre Anadolu Lisesi'ni gezen konuk öğretmen ve öğrenciler, daha sonra Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu ve Kaymakam Mustafa Gürdal'ı makamlarında ziyaret etti. İki kardeş kentin birbirine karşılıklı ziyaretlerinin Avrupa Birliği sürecinde son derece önemli olduğunu belirten Kaymakam Gürdal, "Karşılıklı ziyaretler ve kültür alışverişi iki toplumu kaynaştıracak, önyargıları yok edecektir" dedi. 

Demre Anadolu Lisesi Müdürü Nail Özışık ise, "Konuklarımız üçüncü kez Demre'de. Bir hafta boyunca konuklarımıza Demre ve çevresini, Türk kültürünü tanıtacağız. Alman öğrencilere Türk aile yaşantısını tanıtacağız" diye konuştu. İlçede 8 gün kalacak olan Alman öğretmen ve öğrenciler, Türk ailelerin evlerinde konuk edilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2006 Pazar 12:32:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
batuhan başar IP: 88.226.214.xxx Tarih : 22.11.2006 22:25:28
bende almanyaya gidenler arasındayım ama şimdi samsundaym orda olmak için nelerimi vermezdim:S