22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAŞAM

Eski bina yıktırılmıştı

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Finike İlçesi'nde geçtiğimiz yıl yıkılarak yeniden inşa edilen 4 katlı, 24 derslikli Cengiz Topel İlköğretim Okulu ile soğuk hava deposunun açıılşını yaptı.

Finike İlçesi'nde eski binası yıkılarak tekrar yapılan Cengiz Topel İlköğretim Okulu törenle açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Antalya Valisi Alaattin Yüksel, Finike Kaymakamı Ahmet Önal, Kumluca Kaymakamı Abdullah Aslaner, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Sezai Ertem, AK Parti Kumluca ve Finike İlçe Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçeye bağlı belde belediye başkanları, çok sayıda bürokrat ve vatandaş katıldı.

Vali Yüksek, tören alanına gelişinde Hasyurt Kolaklar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle karşılandı.

Törende konuşan Antalya Valisi Alaattin Yüksel, "Bu cumhuriyeti kuran Ulu Önder Atatürk'e ve Atatürk' ün kurduğu Cumhuriyeti yaşatmak uğruna canını feda eden şehidimiz Cengiz Topel'i minnetle anıyoruz. Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nun 1 yıl gibi kısa bir sürede yeniden inşa ettik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dünyada her alanda söz sahibi olmamız gerekiyor. Ekonomi, kültür, spor ve en önemlisi de eğitimde çocuklarımızı dünya çocuklarıyla yarıştırmamız gerekiyor. Bunu şartlar ne olursa olsun yapmalıyız. Bakın eskilerden 'Ceketimi satarım' diye bir deyim vardır hepiniz bunu duymuşsunuzdur. Gerekirse ceketimizi satacağız çocuklarımızı dünya çocukları ile yarıştıracağız" dedi.

Vali Alaaddin Yüksel ve beraberindeki heyet daha sonra Finike İlçesi'ne bağlı Arif Köyü'ne geçerek burada Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Arif Köyü Kalkındırma Kooperatifi tarafından inşa edilen soğuk hava depo tesislerinin açılışına katıldı. Yaklaşık 100 bin YTL'ye mal olan tesislerde Arif Köyü'nde üretilen nar depolanıyor. Antalya Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin, bu tesisin İl Özel İdare Bütçesi ve Arif Köyü Kalkındırma Kooperatifi'nin katkılarıyla inşa edildiğini vurguladı. Erçin, "Bu tesis bu yıl inşa edildi. Narı ağacından 30 Yeni kuruşa topladık. 30 Yeni kuruşa topladığımız nar bu soğuk hava tesisinde bekletilirken 3.5 YTL oldu. Yani bu tesis kendini amorti etti ve kara geçti" diye konuştu.

Vali Yüksel de, buradaki törende yaptığı konuşmada, "Adı üstünde köyün adı Arif. Arif'in anlamı olayın önemini kavrayan, anlayan, bilen demektir. Bu köy olayı kavramış. Arif Köyü'nü tebrik ediyorum. Bu tesisi inşa etmişler. Konuşmacıların yaptığı konuşmalardan sizde anladınız yüzde 200 kar eden bu tesisi kurmak her baba yiğidin işi değildir. Ben tüm mesai arkadaşlarım, siyasiler, seçilmişler ve sivil toplum örgütleri ile bir raya gelişimde hep bunu konuşmuşumdur. Tepelerin arkasındaki köyleri mutlaka kalkındırmalıyız. O köylerdeki vatandaşlarımız modern çağın getirdiği tüm yeniliklerden yaralanarak medeni bir yaşama kavuşmalıdır. İşte Arif Köyü bunun en güzel örneğidir. Arif Köyü yetiştirdiği narı depolayabilmek için bu tesisleri yapmıştır. Üreteceğiz. Gerekirse nar üreteceğiz. Bir ürün de ısrarcı olmamız yeterli değil. Bakın Akdeniz'in kenarındaki İspanya, İtalya ve hatta Yunanistan bizim ürettiğimiz ürünlere hor bakmaktaydı. Ama şimdi gerek kalite gerekse ürün çeşidiyle Avrupa ülkelerinde Pazar sahibi olduk, rekabet eder hale geldik. Hava ne kadar karanlık olursa olsun bizim millet olarak geleceğimiz aydınlık" dedi.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 14:37:57
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 17:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
turgut IP: 85.108.238.xxx Tarih : 22.11.2006 14:30:14
slm ben konyadan turgut bütün finikelilere elimden gelse madalya veririm finikelilerin hastasıyım ben çoook güzel bişey yapmışınız herkese slm koyadan turgut