16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Babası yardım istedi iş büyüdü

Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü dünyaya gelen Ahmet Atay isimli bebek, TBMM'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek arasında tartışma konusu oldu.

Ahmet Atay isimli bebek, TBMM'de Başbakan Erdoğan ile CHP Antalya Milletvekili Emek arasındaki "hastanede rehin kalma polemiğine" konu oldu. İddiaya göre, erken doğumla dünyaya gelen Ahmet bebek, akciğerlerinin az gelişmesi nedeniyle solunum sıkıntısı yaşadı.

Antalya Devlet Hastanesi Çocuk Dr. Mustafa Pekşan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ahmet Atay isimli bebek, geçen Cumartesi saat 11.00'de normal olarak erken doğumla dünyaya geldi. Solunum sıkıntısı yaşayan bebeğin vantilatör cihazına konması gerekiyordu. Bu cihaz Gazipaşa Devlet Hastanesi'nde olmadığı için ilk başta Antalya Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ahmet bebek, buradan da Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı. Burada da yer olmadığı için Özel Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet bebek, Cumartesi gününden bugüne kadar 4 gün boyunca müşahede altına alındı. Daha sonra Özel Anadolu Hastanesi Çocuk Servisi'nden Antalya Devlet Hastanesi'ne telefon edilerek, boş küvez olup olmadığı soruldu. Küvez olduğunun öğrenilmesinin ardından Ahmet bebek, Antalya Devlet Hastanesi Çocuk Servisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alındı. 32-33 haftalık olan Ahmet bebeğin ağırlığı bin 780 gram. Erken doğan her bebekte erken doğum riski bulunur" dedi.

BABA'DAN AÇIKLAMA

Eşinin geçtiğimiz Cumartesi günü sancılanması üzerine Gazipaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını söyleyen baba Ahmet Atay, "Her zaman gittiğimiz doktor eşimin erken doğum yapacağını söyledi. Erken doğum nedeniyle bebeğin solunum sıkıntısı çekeceğini fark eden doktorumuz Gazipaşa'da olmayan "Ventilatör" cihazının bulunduğu Antalya Devlet Hastanesi ve Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ni aradı. Fakat bu hastanelerde yer olmadığını öğrendik. Bu arada eşim Gazipaşa'da doğum yapmak zorunda kaldı. Bu hastaneleri tekrar aradık. Fakat tekrar yer olmadığını söylediler. Antalya'da bulanan Özel Anadolu Hastanesi'ne yönlendirilmemiz üzerine hemen bebeği ambulansla oraya gönderdik. Bebeğimiz 4 gün boyunca Anadolu Hastanesi'nde kaldı. Daha sonra Antalya Devlet Hastanesi'nde küvez boşaldığını öğrenince bebeği hemen oraya aldırmak istedik. Fakat Anadolu Hastanesi'nde bize bebeğin kaldığı 4 gün boyunca yaklaşık 4 milyar borç çıkardılar. Bu borcu pazarlık yaparak 3.5 milyara indirdik. Bebeği Devlet Hastanesi'ne aldırmak için 3.5 milyarlık senede imza atmak zorunda kaldım. Sigortalı olduğum için Sigorta Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne gittim. Fakat orada borcun bir kısmının karşılayabileceklerini söylediler. Yardımcı olması için CHP Antalya Milletvekili Atilla Emek'i aradım" şeklinde konuştu.
Konunun Başbakan Erdoğan'a kadar gidebileceğini tahmin bile etmediklerini söyleyen Baba Atay, "Biz Başbakan Erdoğan'dan borcumun karşılanmasını istiyoruz. Benim gibi bir çok mağdur var. Bu konuda Başbakan'ın yardımcı olmasını bekliyoruz" dedi.
Bebeğini daha kucağına bile alamadığını söyleyen anne Ayşe Atay, "Başbakan'dan borcumuz karışlanmasını istiyorum. Ben bebeğimin kurtulması için tüm birikimimiz olan bileziklerimi bile veririm" dedi.

Bebeklerini daha kucaklarına bile alamayan anne ve baba, bebeklerine daha isim vermediklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 10:04:42
Güncelleme :17 Aralık 2005 Cumartesi 13:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?