23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNDOĞMUŞ - ANTALYA

Başkan Aslan tutuklandı

Gündoğmuş Belediye Başkanı Mustafa Zafer Aslan, çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçlamasıyla çıkartıldığı mahkemede tutuklandı. Başkan Aslan ile birlikte Muhasebe Müdürü Mehmet Akıncı’nın da aralarında bulunduğu 6 kişi de tutuklanarak cezaevine konuldu.

Antalya Organize Suçlar Şube Müdürlüğü’ndeki gözaltı sürelerinin tamamlanmasının ardından dün Gündoğmuş Adliyesi’ne götürülen, aralarında Belediye Başkanı Mustafa Zafer Aslan’ın da bulunduğu 21 kişinin sorgulaması gece geç saatlere kadar devam etti.

Duruşmalar, çevik kuvvet ekiplerinin adliye çevresinde aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Aslan ve Muhasebe Müdürü Mehmet Akıncı’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak ve ihaleye fesat karıştırmak suçundan, Hakan Aksöz, Şükrü Aksöz, Kemal Aksöz, Tarkan Atari, Aşkın Barsan’ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ise çıkar amaçlı organize suç örgütü kurmak, petrol kaçakçılığı ve tehdit suçlamalarından tutuklanmaları talebiyle sorgu hakimliğine sevk edildi.

Belediye Başkanı Mustafa Zafer Aslan ile Muhasebe Müdürü Mehmet Akıncı, Hakan Aksöz, Şükrü Aksöz, Kemal Aksöz, Tarkan Atari, Aşkın Barsan çıkartıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, 8 kişi serbest bırakıldı.

Mustafa Zafer Aslan, belediye başkanı seçilmesinin ardından Hakan, Kemal ve Hasan Aksöz kardeşlere ait petrol istasyonunun bir bölümünü konut alanı olduğu gerekçesiyle yıktırmasıyla husumet başlamış, 4 bin nüfuslu ilçede kundaklama ve ev kurşunlama olayları baş göstermişti.

Başkan Aslan, eniştesinin evi, kız kardeşinin minibüsünün yakılmasının ardından yerel gazetelere, "Devlet nerede" diye beyanat vermişti. Bu gelişmelerin ardından polis olaylara el koyarak, önceki gün belediye başkanı ve 4 adamı ile Aksöz ailesinden 16 kişiyi gözaltına almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 14:28:11
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 23:39:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?