19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNDOĞMUŞ - ANTALYA

Eşkıya yakıyor devlet bakıyor

Antalya, Gündoğmuş’ta aylardır evler, araçlar yakılıyor, insanlar vuruluyor. Ama failler bir türlü bulunamıyor...

Antalya Gündoğmuş Belediye Başkanı DYP’li Mustafa Zafer Arslan’ın kardeşinin evi 3, teyzesinin evi 1 kez yakıldı, eniştesinin aracı kundaklandı, yeğeni kurşunlandı, kardeşinin yazlığındaki havuza zehir atıldı. "İlçede resmen devlet yok. Her gün ölümle karşı karşıyayım" diyen ve kardeşine ait evin önünde jandarmanın nöbet tutmaya başladığı Arslan’ın iddiasına göre her şey, 28 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına aday olmasıyla başladı.
AKP’li başkan adayıyla rakip olunca, AKP İlçe Başkanı Mustafa Aksöz’le araları açıldı. Ardından önce teyzesinin, seçimden 2 gün sonra da kardeşinin ve ablasının evleri kundaklandı. Arslan, AKP’li Aksöz’ün yeğenleri Şükrü ve Hakan Aksöz’e ait akaryakıt istasyonunu 6 Nisan’da kapatınca, gerilim arttı.

Emniyete de suçlama

Ardından, Arslan’ın kardeşinin yazlığındaki havuza zehir atıldı, Manavgat’ta oturan yeğeni ayağından vuruldu, eniştesinin minibüsü yakıldı.

Başvurdukları halde gereği yapılmadığı gerekçesiyle Gündoğmuş Emniyet Amir Vekili Başkomiser Volkan Dağ hakkında Savcılığa suç duyurusunda bulunarak şikâyetçi olan Arslan, iddialarına şunları da ekledi:

"AKP İlçe Başkanı Mustafa Aksöz nüfuzunu kullandığı için olayların üzerine gidilmiyor. Bizi siyasi olarak sindirmek, gözdağı verip akaryakıt istasyonunun açılmasını sağlamak istiyorlar. Emniyet amiri, 5 ay önceki olayın failini bulamıyorsa, devletin zaafı, ihmali var demektir. Defalarca ’Beni vuracaklar’ dememe rağmen, güvenliğimiz sağlanmadı."

’Hepsi komplo teorisi’

Suçlanan AKP İlçe Başkanı Aksöz ise, Arslan ve ailesinin komplo teorisi ürettiğini savundu ve şöyle konuştu:

"Kundaklamalar, halkı çok rahatsız etti. Bunlar hiç tasvip edilemez, ama bu tamamen belediye başkanı ve taraftarlarının karalama politikası oyunudur. Çünkü Emniyet’i suçluyorlar. Akaryakıt istasyonunun kardeşimin oğluna ait olduğunu herkes bilir. İlçemizde defalarca yangın oldu, ama ne hikmetse itfaiye aracında su olmadı."

Hakan Aksöz ise, minibüsünü kundaklamakla suçlandığı Günal’ın öz dayısı olduğunu ifade etti ve, "Evler yanıyor, araçlar kundaklanıyor, insanlar kurşunlanıyor. Ortada fail yok, ama hep ben suçlanıyorum. Suçlu bir gün bulunacak" dedi. Ayağından kurşunlanan Ali Cumhur Günal da, vurulmasının Gündoğmuş’taki olaylarla bağlantılı olduğunu ileri sürdü.

İşte olaylar...

9 Mart 2004: M. Zafer Arslan’ın teyzesi Hatice Sözen’in evi yakıldı.
30 Mart 2004: Arslan’ın kardeşi Hasan’ın evi yakıldı. Aynı gün ablası Selime Ceylan’ın evi de yakılmak istendi.
5 Nisan 2004: Hasan Arslan’ın evi ikinci kez yakıldı.
5 Eylül 2004: Hasan Arslan’ın yazlığındaki havuza zehir atıldı.
24 Kasım 2004: Arslan’ın yeğeni Ali Cumhur Günal Manavgat’ta ayağından vuruldu.
10 Aralık 2004: Hasan Arslan’ın evi üçüncü kez yakıldı.
12 Aralık 2004: Mustafa Ruhi - Şükran Günal çiftine ait minibüs yakıldı.

Milliyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 09:20:32
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 23:47:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
birol arslan IP: 195.175.57.xxx Tarih : 7.03.2005 19:48:54
seçimlere kısa bir süre kala usulsüzce yapılan aksözler petrol bu olayların temelidir.usulsüz yapıldığını ve apar topar yangından mal kaçırır gibi yapıldığını resmi işlemlerin tam tersinden yapıldığını herkes biliyor .Devletin tüm birimleri,mahkemesi ,bakanlığı buranın usulsüz olduğunu ve kapatılması gerektiğini yazıyor fakat petrol iktidar partisi AK PARTİ ilçe başkanının yegeninin ve kendisinin gizli ortak olduğundan kimse bir şey diyemiyor.ayrıca Aksözler petrol 01/03/2005 günü 72 DH 029 plakalı batman apari petrole ait tankerle kaçak akaryakıt getirerek kaçak akaryakıt işinede başlamıştır. Gündoğmuş emniyetinden ve savcılığından daha geniş bilgi alabilirsiniz.Faili meçul olaylar çözülmedi böyle giderse çözülmeyecekte .İnşallah basın olarak olayı tekrar ele alırsınızda yetkililerde üzerine düşeni yapar.