23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNDOĞMUŞ - ANTALYA

Orman şehitlerine para yardımı

Antalya’nın Gündoğmuş İlçesi’ne bağlı Ortakonuş Köyü Kızılalan mevkiinde, 26 Ağustos 2004 tarihinde çıkan yangına müdahale ederken yanarak şehit olan 6 orman işçisinin ailelerine düzenlenen törenle para yardımı yapıldı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü’nde düzenlenen törene, şehit yakınlarının yanı sıra Vali Yardımcısı Sıtkı Hanlıoğlu, Akdeniz Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, İl Müftüsü Kadir Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı. Orman Bölge Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, arkadaşlarının mesleğe, vatana ve ormana duydukları sevgiyle şehit olduğunu belirterek, Türkiye’de bu anlamda Orman Bakanlığı’nca ilk kez böyle bir yardım yapıldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, görevleri başında şehit olan Mevlüt Kaplan, Mehmet Ali Güzelce, Ferudun Kaya, Mesut Aranlı, Abdulah Aydın ve Hasan Dağhan’ın yakınlarına 38 bin 95 YTL (38 milyar 95 milyon lira) yardım çekleri, Vali Yardımcısı Hanlıoğlu, İl Müftüsü Çelik ve Bölge Müdürü Kurutulmuşlu tarafından takdim edildi. Çeklerin verilmesi sırasında duygulu anlar yaşanırken, ölen orman işçilerinin aileleri göz yaşlarına boğuldu. Mehmet Ali Güzelce ve Hasan Dağhan’ın yakınlarına ayrıca orman sevgilerinden dolayı plaket verildi.

Tören sonunda şehit aileleri adına bir konuşma yapan Abdullah Aydın, orman çalışanlarının şartlarının düzeltilmesi gerektiğini belirterek, "Bizim içimiz yandı, başkalarının içi yanmasın" dedi. Maddiyatın kendisi için önemli olmadığını da ifade eden Aydın, "Yapılan yardım benim için önemli değil, ancak diğer aileler için önemi fazla. Bu aileler, sağlanan kaynakla çocuklarına gelecek hazırlıyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2005 Salı 16:39:40
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 23:46:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?