2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Restorant olarak kullanılıyordu

Kaş Belediyesi'ne ait tarihi ahşap bina çıkan yangın sonunda kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Kaş Yat Limanı'nda bulunan ve Turizm Derneği eski başkanı Mustafa Eriş tarafından kiralanan Mercan Restaurant'ta henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı.

Yangına Kaş Belediye, Kaş Orman İşletme Müdürlüğü, Kalkan, Ova ve Demre ilçelerinden gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Ancak ahşap olan bina yanmaktan kurtarılamadı.

Büyük bölümü restaurant olan binanın bir bölümünde de Kaş Genç Spor Kulübü Lokali, Turizm Tanıtma Derneği ile hediyelik eşya dükkanı Galeri Anatolia yer alıyordu.

Bu arada limanda kışlık olarak barınan tekneler herhangi bir tehlikeye karşı görevliler tarafından açığa çıkartıldı. Yangında büyük çpata maddi hasar meydana geldi.

Kaş Kaymakamlığı'na vekalet eden Demre Kaymakamı Mustafa Gürdal, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Emniyet Müdürü Bülent Taşçı olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Halil Kocaer "Tarihi bir binamızın yanmasına çok üzüldük. Yangında hasar gören herkese geçmiş olsun diyorum. Yangının çıkış sebebiyle ilgi araştırmamız sürüyor." dedi.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 16:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?