23
Mayıs
2024
Perşembe
TURİZM

Meis ile Kaş arasına köprü

Kaş Belediyesi öncülüğünde düzenlenen Likya Ulusal Kültür ve Sanat Festivali, Türkiye ve Yunanistan'ın birbirine çok yakın iki beldesi olan Meis ve Kaş arasında 'kol kuvveti' ile 'sıra dışı' bir köprü kuracak sporculara evsahipliği yapacak. İlk kez gerçekleştirilecek deniz maratonunda; 18'i yabancı toplam 50 sporcu, Meis Adası'ndan Kaş'a kadar olan 7,5 kilometrelik mesafeyi kulaç atarak ve kürek çekerek kat edecek.

Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek bu zorlu deniz maratonunda; yüzücüler cumartesi sabahı sabah 09:30'da, kürekçiler ise 10:30 Meis Adası'ndaki limandan start alacak. Bu yıl 1-4 Ekim 2005 tarihleri arasında düzenlenecek 8. Kaş Likya Kültür ve Sanat Festivali içinde yer alan uluslararası deniz maratonunu kazanacak yüzücü ve kürekçilerin ödüllerini Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Kaş Limanı'nda 13:00'de düzenlenecek törende verecek.

Projenin öncüsü kanocu...

Türkiye'de son yıllarda giderek ilgi odağı haline gelen durgun ve akar sularda kürek ile yapılan spor dalları arasında yer alan deniz kanosu için ilk kez bir yarışma düzenlendiğine dikkat çeken Proje Koordinatörü Ufuk Güven, "ilk olduğu halde uluslararası platformda olağanüstü ilgi gören Meis-Kaş Deniz Maratonu için gelen başvuruların çokluğu hepimizi sevindirdi" diyor. Kaş Belediyesi tarafından desteklenen projenin sorumluluğunu üstlenen ve kısa adı TÜRKAF olan Türkiye Kano ve Rafting Federasyonu Antalya İl Temsilcisi olan Güven, tam bir kano tutkunu ve sporcu yanı ağır basan bir işadamı.

Katılmak hiç kolay değil!..

Deniz kanosu ve yüzme dallarında maratona katılmak isteyenlerin 18 yaşından gün almış olmaları vedoktor kontrolünden geçmeleri gerekiyor. Ayrıca adayların 1500 metreyi 26 dakikanın altında yüzebilecek kadar formda olma şartı aranıyor. Kürekçilerde ise kano ile açık deniz tecrübesi olanlar tercih ediliyor. Son olarak deneme yarışlarından geçenler maratona katılmaya hak kazanıyor.

Meis Adası - Kaş arasında gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye'nin ilk deniz maratonuna ilgi duyanlar, +90242 836 16 05 numaralı faksa gönderecekleri detaylı sportif geçmişleri ile gelecek yıllar için başvurabilecek.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2005 Çarşamba 11:21:14
Güncelleme :24 Ağustos 2005 Çarşamba 11:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?