18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

İşleri kötü giden müteahhit "araziye uydu"

Kemer’e bağlı Aslanbucak mahallesinde 122 dairenin yapımını kat karşılığı sürdüren Ersin Köse isimli müteahhit birkaç günlük tatile gidiyorum diye şantiyeyi terk etti. Kendisinden uzun süre haber alınamayan müteahhit milyarlarca lira borçlu olduğu taşeronlara işlerinin kötü gittiğini ve kusura bakmamalarını belirttiği birer mektup gönderdi
Kemer ilçesine bağlı Aslanbucak mahallesinde dört senedir, kat karşılığı binalar yapan Ersin Köse isimli müteahhit iddialara göre 122 dairelik inşaatları yarım bırakıp kayıplara karıştı. Dairelerin paralarını ödediklerini söyleyen vatandaşlar mağdur olurken, Köse yanında çalışan taşeronlara 26 Temmuz tarihinde “Biraz kafamı dinlemek istiyorum. Birkaç gün dönemeyeceğim” diyerek şantiyeden ayrıldı.

Köse’nin yanında taşeron olarak çalışan Mustafa Gök, Hasan Zengin , Muhsin Yakar , Ahmet Mantıcı  ve Yusuf Aytekin  iki haftadır ulaşamadıkları müteahhitin kendilerine birer mektup yolladığını ve mektupta kendisine göre hesaplar yaptığını belirterek sonuna da “Hiçbir şekilde ödeme yapma şansım yok. Zaten ödeme durumum olsaydı oraları terk etmezdim. Tamamen çıkmaza girdiğim için mecbur kaldım” yazdığını söylediler.

İnşaatlarda çalışan 90 işçinin mağdur olduğunu söyleyen taşeronlar “Bize verdiği çekler karşılıksız çıktı. Alacaklılar, daire sahipleri gelip bizi sıkıştırıyor. İşçiler paralarını alamadığı gibi evlerine dönecek ve yiyecek alacak paraları da yok. Çadırın içerisinde umutsuzca ne olacağını bekliyorlar. Bizlerde ne yapacağımızı bilemiyoruz. Devlet bize sahip çıksın. Bize yardım edilmesini bekliyoruz” dediler. İşçilerin 150 milyar’a yakın alacaklarının olduğunu söyleyen taşeronlar, ayrıca müteahhitin esnafa da çok sayıda borç taktığını söylediler.

Daire sahipleri de ne yapacaklarını bilemediklerini belirtirken, Köse’nin yaptığı binalarda daireleri bulunan mağdur vatandaşlardan Nurettin Duran ve Gülay Sönmez, “Biz paramızı ödedik. Ancak dairelerimiz yarım kaldığı gibi iskanını müteahhit yaptırmadığı için tapularımızı da alamıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık” dediler.



kemergözcü.com
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 12:42:19
Güncelleme :10 Ağustos 2005 Çarşamba 13:01:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?